Nieuwsbrief 24 juni

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 24 juni

Osteoporose: oorzaken en behandeling

Osteoporose of botontkalking is een chronische ziekte die de botten brozer maakt. De beendermassa vermindert en de beenderen worden poreus. Een toename van het risico op breuken en wervelinzakking waardoor de lichaamslengte afneemt, zijn de belangrijkste gevolgen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Supermarkten promoten te vaak ongezonde voeding

Uit een onderzoek van Sciensano blijkt dat supermarkten slechte voedingsgewoonten nog te veel aanmoedigen. Experts van Sciensano vragen de overheid om de promotie van ongezonde voeding meer aan banden te leggen.

Lees verder

Gezondheid.be

Striemen: hoe voorkom en behandel je ze?

ADVERTORIAL
Spontaan zullen striemen nooit verbeteren. Daarom zeggen specialisten ‘beter te voorkomen dan te genezen’. Heb je toch striemen en wil je die graag minder zichtbaar maken, dan moet je ze behandelen. 

Klik hier voor meer info.

Gezondheid.be

Rode Kruis zoekt 50.000 nieuwe bloed- en plasmadonoren

Het Rode Kruis heeft in 2021 bovenop de trouwe, gekende donoren naar schatting 50.000 nieuwe donoren nodig om nu én in de toekomst de bloedvoorraad op peil te houden en alle patiënten te kunnen blijven helpen. 

Lees verder

Gezondheid.be

Vijf tips om voldoende water te drinken (of te eten)

Water is nog altijd de gezondste drank. Als je je lichaam voldoende wilt hydrateren, moet je zo’n anderhalve liter per dag naar binnen werken. Met deze tips maak je het jezelf gemakkelijker om die dagelijkse hoeveelheid te halen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 24/06/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram