Nieuwsbrief 8 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 8 juni

Spondyloartritis: moeilijk te herkennen reumatische aandoening(en)

De laatste jaren komt er steeds meer aandacht voor spondyloartritis, een verzamelnaam voor een groep reumatische aandoeningen. Daardoor wordt de diagnose sneller gesteld, al blijft dit een complexe uitdaging, omdat er niet één test bestaat om de chronische ziekte te herkennen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Drie preventieve migrainemedicijnen terugbetaald

Hoofd-Stuk lanceerde anderhalf jaar geleden de petitie 'Schiet uit je sloffen'. Met succes, want de vele duizenden getuigenissen van hoofdpijnpatiënten werden door de beleidsmakers goed opgepikt en gehoord.

Lees verder

Gezondheid.be

Check in 3 snelle vragen of je bestemming een teken-risico heeft?

ADVERTORIAL
Tekenencefalitis kan in sommige regio’s worden overgedragen door teken. Deze potentieel dodelijke virusinfectie mag niet worden verward met de ziekte van Lyme. Loop je een risico op tekenencefalitis op reis?

DOE DE CHECK…

Gezondheid.be

Is koffie slecht tijdens zwangerschap?

Koffie, thee, frisdrank of energiedranken: overmatig dagelijks gebruik van cafeïne door zwangere vrouwen kan de ontwikkeling van het kind verstoren. Je kan dus beter de consumptie ervan beperken, maar waar ligt de limiet?

Lees verder

Gezondheid.be

Vrijwilligers gezocht voor klinische studie naar coronavaccins

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde is op zoek naar 250 vrijwilligers tussen 18 en 55 jaar om de veiligheid en immuunrespons te beoordelen van drie COVID-19-vaccins die reeds werden goedgekeurd voor gebruik in Europa.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 08/06/2021 , bijgewerkt op 21/06/2021
volgopfacebook

volgopinstagram