Asperges carbonara

Laatst bijgewerkt: juni 2021
blendbrothers_270221_11121.jpg

recepten

Bij dit gerecht heb je het romige van de carbonarasaus, maar de pasta wordt vervangen door asperges.
Wil je het helemaal carbonara, voeg dan nog wat pancetta of gerookt spek toe aan de asperges en knoflook in de pan.
Een eenvoudige bereiding boordevol smaak. 

Ingrediënten voor 2 personen
8 AA-asperges of 400 g wokasperges
een scheut olijfolie
1/4 teen knoflook, geperst
peper
zout
35 g droge witte wijn
100 g room
1 eierdooier
20 g Parmezaanse kaas

Bereiding
  • Schil de asperges, snijd ze in tweeën over de breedte en in vieren over de lengte.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een bakpan. Voeg de asperges en de knoflook toe en bak gedurende 5 minuten op hoog vuur. Zodra de asperges gekleurd zijn, kruid je ze met peper en zout.
  • Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook tot er nog een klein beetje witte wijn overblijft.
  • Voeg de room toe en zet het deksel op de pan. Kook op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. 
  • Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Voeg de eierdooier toe en meng zodat de massa zich lichtjes bindt rond de asperges.
  • Dresseer de asperges op een bord en werk af met de Parmezaanse kaas en wat verse peper van de molen.


Een recept uit het boek 'Eat This - Unieke, eenvoudige groenterecepten' van Blendbrothers
uitgegeven door Lannoo
copyright foto: Heikki Verdurme


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram