ad

Burrata-yoghurtdip met pesto

Laatst bijgewerkt: mei 2021
123-h-chloékookt-dip-05-21.jpg

recepten

Op zoek naar inspiratie voor een heerlijk en licht apertiefhapje?
Deze burrata-yoghurtdip met pesto is gezond en vraagt weinig werk. 
Nog een streepje zon erbij en je waant je meteen in la bella Italia...


Ingrediënten voor 4 personen
200 g burrata
200 g Griekse yoghurt
sap van 1 limoen
30 g pijnboompitten
30 g Parmezaanse kaas
30 g basilicum
1 teentje look

Bereiding
  • Meng de burrata met de yoghurt en het sap van een halve limoen (de andere helft heb je later nodig). Kruid met peper en zout.
  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze lichtjes kleuren. De pijnboompitten hebben veel meer smaak als ze geroosterd zijn. Sla die stap dus zeker niet over!
  • Mix voor de pesto de geroosterde pijnboompitten met de Parmezaanse kaas, het basilicum, het sap van een halve limoen, een teentje look, een scheutje olijfolie en een scheutje water in een hakmolentje. Kruid met peper en zout.
  • Doe de burrata-yoghurtdip in een kommetje en maak daarin een swirl van de pesto.
  • Serveer de dip met geroosterd brood of een ciabatta.

123-h-chloékookt-05-21.jpg
Een recept uit het boek 'Chloé Kookt' van Chloé Lauwers
Uitgeverij door Pelckmans Uitgevers


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub