ad

Nieuwsbrief 13 april

Laatst bijgewerkt: april 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 13 april

Hoge bloeddruk: hoe voorkomen en behandelen

Een hoge bloeddruk is gevaarlijk en vergroot het risico op onder meer hart- en vaatziekten, zoals hartfalen of een herseninfarct, nieraandoeningen en oogproblemen. Gelukkig zijn er maatregelen die je zelf kunt nemen om het risico op een hoge bloeddruk te verkleinen. 
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Iets onthouden? Schrijven op papier werkt beter dan digitaal opslaan

Je kan beter nota’s nemen en onthouden met pen en papier dan met digitale tegenhangers zoals een tablet en smartphone. Volgens Japanse onderzoekers komt dat omdat handgeschreven aantekeningen op papier meer unieke informatie bevatten, die voor een sterkere herinnering zorgt.

Lees verder

Gezondheid.be

Bescherm je vanaf nu tegen zona

ADVERTORIAL
Ongeveer 1 op de 3 mensen ontwikkelt zona tijdens zijn leven. Vanaf 50 jaar loop je meer risico, ook al leef je gezond. De pijnlijke huiduitslag kan ernstige en langdurende complicaties veroorzaken. Je arts kan nu zona helpen voorkomen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Het gevaar van jodiumsupplementen tijdens de zwangerschap

Aan zwangere vrouwen wordt vaak een jodiumsupplement aangeraden. Maar sommige supplementen bevatten zeer hoge doses, en een te hoge jodiuminname kan gevaarlijk zijn voor het ongeboren kind.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is die piep in je oren?

Je hebt ongetwijfeld al eens last gehad van een pieptoon na een concert of een tuut in je oren die vanuit het niets opduikt en even onverwacht weer verdwijnt. Waarom hoor je een piep en waar komt die vandaan?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/04/2021 , bijgewerkt op 19/04/2021
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub