ad

Nieuwsbrief 9 april

Laatst bijgewerkt: april 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 9 april

Opgelet, allergielijders: berkenstuifmeelseizoen volop aan gang

Het allergieseizoen is volop aan de gang, nu de stuifmeelconcentraties van de berk in de lucht zijn toegenomen. Mensen met een pollenallergie moeten dus hun gebruikelijke behandeling volgen en nemen best ook enkele voorzorgsmaatregelen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Een brok in de keel: onschuldig of niet?

Het gevoel van een brok (globusgevoel) in de keel komt vaak voor. Het is een vervelend gevoel, alsof er iets in de keel blijft steken. Meestal zit dit gevoel ter hoogte van het strottenhoofd.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe tast COVID-19 de mond aan?

Van alle organen die het Sars-CoV-2 coronavirus aantast, trekt de mond waarschijnlijk niet de meeste aandacht. Toch hebben veel Covidpatiënten ernstige en langdurige mondletsels.

Lees verder

Gezondheid.be

‘Dokter Google’ is toch zo slecht nog niet

Bij ziektesymptomen meteen op consultatie gaan bij ‘dokter Google’: het is ietwat controversieel omdat zo’n online verdict je onnodig angstig kan maken. Nieuw onderzoek suggereert echter dat wie symptomen op internet opzoekt net een betere diagnose kan stellen.

Lees verder

Gezondheid.be

Mag je ontdooid voedsel opnieuw invriezen?

Op deze vraag zal iedereen wellicht meteen ‘neen’ antwoorden, want dat is wat wij altijd hebben geleerd: ontdooid voedsel mag je niet opnieuw invriezen omdat het een voedselvergiftiging kan veroorzaken wanneer je het daarna opeet. Maar dat klopt niet helemaal …

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 09/04/2021 , bijgewerkt op 19/04/2021
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub