ad

Nieuwsbrief 8 april

Laatst bijgewerkt: april 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 8 april

Hoe dodelijk is pancreaskanker?

Pancreaskanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker, men gaat op een termijn van vijf jaar uit van een overlevingsgraad van ongeveer 12%. Hoe komt dat?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe behandel je een nagelriemontsteking?

Paronychium of nagelriemontsteking is een door bacteriën veroorzaakte infectie van de vinger- of teennagel. In de meeste gevallen volstaan hygiënische maatregelen om de aandoening te behandelen.

Lees verder

Gezondheid.be

Gevaccineerd tegen COVID-19, en nu?

De vaccinatiecampagne draait intussen op volle toeren. Nu meer en meer mensen hun coronaprik kregen, rijzen enkele vragen. De drie meest voorkomende hebben we hieronder vermeld, en uiteraard beantwoord.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat bepaalt oogkleur? Antwoord ingewikkelder dan gedacht

Nederlandse en Britse onderzoekers vonden maar liefst vijftig bijkomende genen die een rol spelen bij het vormen van de oogkleur, wat het totaal van betrokken genen op 61 brengt. De inzichten kunnen onder andere nuttig zijn voor de behandeling van oogziektes en voor het oplossen van misdaden.

Lees verder

Gezondheid.be

Webinar rond valpreventie: Blijven bewegen als je ouder wordt

Jaarlijks valt één op drie ouderen minstens één keer. Tijdens de Week van de Valpreventie (19-23 april 2021) organiseren experte valpreventie Tinneke Claes en de Logo’s uit de provincie Antwerpen 4 gratis webinars voor ouderen en mantelzorgers.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 08/04/2021 , bijgewerkt op 19/04/2021
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub