ad

Nieuwsbrief 2 april

Laatst bijgewerkt: april 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 2 april

Dreigt er een comeback van difterie?

Difterie of kroep lijkt in verschillende delen van de wereld een comeback te maken. De verantwoordelijke bacterie bouwt resistentie op tegen sommige antibiotica en genetische variatie dreigt vaccinatie in de toekomst minder doeltreffend te maken.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Vitamine D vermindert risico op sterfte door kanker

Wie lijdt aan kanker, maar voldoende vitamine D in het bloed heeft, zou minder risico lopen om te sterven aan de ziekte. Dat blijkt uit een Duitse studie die onderzoeken naar het nut van suppletie met vitamine D evalueerde, met name bij volwassenen boven de 50.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen zwangerschapsmisselijkheid en braken?

In de eerste drie maanden van de zwangerschap hebben veel vrouwen last van misselijkheid. Vaak gaat die misselijkheid gepaard met braken. Ongeveer één zwangere vrouw op twee heeft er in mindere of meerdere mate last van. Sommigen ervaren het alleen ’s morgens, anderen bijna de hele dag.

Lees verder

Gezondheid.be

Wereld Autisme Dag

Onze hersenen zijn enorm complex. Dus is het niet verwonderlijk dat er af en toe iets misgaat. Maar hoe dat misgaan dan autisme kan uitlokken of schizofrenie, dat legt neurobioloog prof. dr. Bert Brône je uit.

Lees verder

Gezondheid.be

Panelgesprek: Hart- en vaatziekten, een blik achter de schermen

BeMSA Leuven, Kortrijk en Hasselt slaan de handen in elkaar en nodigen je uit voor een online panelgesprek rond hart- en vaatziekten. Zij bieden je een blik achter de schermen op het parcours afgelegd door een cardiovasculair patiënt.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 02/04/2021 , bijgewerkt op 07/04/2021
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub