ad

Nieuwsbrief 30 maart

Laatst bijgewerkt: april 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 30 maart

Waarom krijgen meisjes steeds vroeger hun regels en wat zijn de gevolgen?

Meisjes krijgen op steeds jongere leeftijd hun eerste maandstonden (menarche). In 1830 kreeg een meisje in West-Europa haar eerste menstruatie rond haar zeventiende jaar, nu zou dat rond twaalf-dertien jaar liggen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Te veel schermtijd kan eetbuien uitlokken bij kinderen

Het is algemeen geweten dat te veel schermtijd niet goed is voor kinderen, maar Noord-Amerikaanse onderzoekers wijzen nu op een specifiek gevaar. Ze vrezen dat kinderen een vergroot risico lopen op een eetbuistoornis als ze te veel tijd doorbrengen op sociale media en voor de televisie.

Lees verder

Gezondheid.be

Wijsheidstanden of verstandskiezen verwijderen

Wijsheidstanden komen door na de puberteit, meestal tussen 17 en 21 jaar. Bij ongeveer de helft van de jonge mensen breken ze niet (allemaal) door. Bij de mensen die ze wel hebben, ontstaan in bijna de helft van de gevallen problemen en moeten ze verwijderd worden.

Lees verder

Gezondheid.be

Bloedend tandvlees: een gebrek aan vitamine C?

Bloedend tandvlees kan wijzen op een mondprobleem, maar is in sommige gevallen te wijten aan een laag vitamine C-gehalte. In dat geval volstaat het om je inname te verhogen.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoeveel vis mag je eten?

Vis is supergezond als je kijkt welke voedingsstoffen hij bevat. Het water waarin hij zwemt, is helaas niet de ideale habitat omdat het ‘gecontamineerd’ is met nanopartikels en zware metalen. Wat is de impact van die vervuiling op de voedselketen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 30/03/2021 , bijgewerkt op 07/04/2021
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub