Nieuwsbrief 25 maart

Laatst bijgewerkt: april 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 25 maart

Kan je kanker krijgen van chips en frietjes?

Tijdens het verhitten (boven 120°) van bepaalde zetmeel- of suikerrijke voedingsmiddelen kan acrylamide ontstaan, een stof die de Wereldgezondheidsorganisatie als waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens klasseert.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

140.000 virussen in onze darmen? Geen paniek!

Een internationale groep wetenschappers heeft sporen gevonden van maar liefst 140.000 virussen in onze darmen. De bevinding opent deuren naar nieuw medisch onderzoek, niet in het minst naar alternatieven voor antibiotica.

Lees verder

Gezondheid.be

Boswellia, kurkuma én zwarte peper, het ideale trio voor je gewrichten

ADVERTORIAL
Boswellia is de superfood die de krachtige werking van kurkuma nog meer versterkt. Om je spieren en gewrichten soepel te houden, is de combinatie met zwarte peper van groot belang want kurkuma wordt slecht opgenomen door het lichaam. Waarom?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe maak je linzen klaar?

Linzen zijn supergezond, maar bij veel mensen onbekend en vandaar ook onbemind. En toch is het heel gemakkelijk om deze smaakvolle peulvruchten te bereiden.

Lees verder

Gezondheid.be

Wetenschapscafé: Opvoeding... Alles onder controle?

Voeden we onze kinderen te beschermend op of krijgen ze veel vrijheid? Hoe ga je om met controle als (pleeg-, stief-, of groot-)ouder, leerkracht, begeleider of opvoedkundige? Ontdek het tijdens dit gratis online panelgesprek.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 25/03/2021 , bijgewerkt op 07/04/2021
volgopfacebook

volgopinstagram