Nieuwsbrief 23 maart

Laatst bijgewerkt: april 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 23 maart

Een gezond gebit voor een gezond lichaam

Elke dag je tanden poetsen is noodzakelijk om je mondholte en alles wat er huist gezond te houden. Dat leren we vanaf het moment dat we een tandenborstel kunnen vasthouden. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom een goede mondhygiëne essentieel is, en dat zijn niet van de minste!
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Alcoholverslaving bekampen met andere drug?

Een kleine studie suggereert dat MDMA, de werkzame stof van partydrug XTC (ecstasy), mensen kan helpen om hun alcoholmisbruik een halt toe te roepen. Uiteraard moet het gebruik van MDMA dan wel uitsluitend plaatsvinden in een medisch gecontroleerde omgeving.

Lees verder

Gezondheid.be

Kan je aan de intonatie merken of iemand liegt?

Instinctief voelen we vaak of iemand al dan niet de waarheid spreekt, maar waarop baseren onze hersenen zich dan? Franse onderzoekers hebben computersoftware ingeschakeld om dat te ontdekken en kwamen tot enkele verrassende conclusies.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan je cataract voorkomen?

Cataract komt meestal voor op oudere leeftijd als gevolg van een normaal verouderingsproces van het oog. Maar het kan ook op jongere leeftijd voorkomen. Dan is het meestal een gevolg van een stofwisselingsziekte, een andere oogaandoening, een ongeval of het gebruik van bepaalde geneesmiddelen.

Lees verder

Gezondheid.be

Voetschimmels: hoe ontstaan ze en hoe kan je ze voorkomen?

Een voetschimmel is een schimmelinfectie van de huid van de voet. Het wordt ook 'zwemmerseczeem' of 'atleetvoet' genoemd, wat suggereert dat deze schimmels vaak optreden na zwemmen en bij sporters. Maar iedereen kan een voetschimmel oplopen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 23/03/2021 , bijgewerkt op 07/04/2021
volgopfacebook

volgopinstagram