Nieuwsbrief 18 maart

Laatst bijgewerkt: april 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 18 maart

Tot welke leeftijd groei je en wanneer vindt doorgaans de groeispurt plaats?

De groei van kinderen wordt opgevolgd door het noteren van de lengte/de gestalte en het gewicht op verschillende leeftijden, om die gegevens dan in een groeicurve te gieten. Maar hoeveel groeit een baby en kind per leeftijdsfase? Een overzicht.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Welk soort water is het best voor ons?

Uit een studie blijkt dat 52% van de Belgen liefst flessenwater drinkt, en slechts 35% voor kraantjeswater kiest. Maar welke soorten flessenwater bestaan er? En welk soort water is best voor onze gezondheid?

Lees verder

Gezondheid.be

Homeopathie voor beginners

Het is een verhaal van believers en non believers: de fervente aanhangers van homeopathie enerzijds en de sceptici die het afvoeren als je reinste kwakzalverij anderzijds. Vaak weten mensen niet wat homeopathie precies inhoudt en waarop deze leer gebaseerd is.

Lees verder

Gezondheid.be

Veroorzaken cholesterolverlagers dan toch geen spierpijn?

Er doen al lang verhalen de ronde dat cholesterolverlagers spierpijn zouden veroorzaken, wat velen afschrikt. Een nieuwe studie uit het Verenigd Koninkrijk stelt nu echter dat daar weinig van aan is.

Lees verder

Gezondheid.be

Kinderuniversiteit: Hoe voelt het om een ontwikkelingsstoornis te hebben?

De opleiding Ergotherapie van Arteveldehogeschool organiseert een Kinderuniversiteit over ontwikkelingsstoornissen, zodat 9- tot 12-jarigen ontdekken wat de ontwikkelingsstoornissen precies inhouden.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/03/2021 , bijgewerkt op 07/04/2021
volgopfacebook

volgopinstagram