Tofoequiche

Laatst bijgewerkt: maart 2021
123-h-soolboost-quiche-03-21.jpg.jpg

recepten Deze heerlijke tofoequiche is ideaal voor wie meedoet aan de VeggieChallenge in maart, een initiatief van EVA vzw. 
Maar ook wie niet deelneemt, doet er goed aan om af en toe eens een veggie gerecht op het menu te zetten.  Plantaardige voeding bevat veel vezels en mineralen, wat goed is voor je gezondheid. En meer groenten en fruit eten verlaagt ook je kans op een hoge cholesterol, overgewicht en diabetes type 2. 
Voor meer informatie over VeggieChallenge, zie https://veggiechallenge.be

Ingrediënten
3 zoete aardappelen, in middelgrote stukken gesneden
2 wortels, in schijfjes van 1 cm gesneden
1 blok tofoe
1 el kruidenzout
1 kl kurkuma
1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
2 uien
2 tenen knoflook
1/2 kl zout
olijfolie
spinazie, 4 aangedrukte cups van 240 ml
1 vel bladerdeeg
30 ml sojamelk
zwart sesamzaad
1 lente-ui, fijngesnipperd

Bereiding
  • Kook de zoete aardpelen en de wortels gedurende 20 minuten of tot ze gaar zijn en voeg de laatste 5 minuten de tofoe toe. Giet af en laat uitlekken. Mix daarna glad met het kruidenzout en de kurkuma.
  • Stoom de bloemkoolroosjes gedurende 6 minuten of tot ze gaar zijn.
  • Stoof de uien met knoflook en zout in olijfolie gedurende 10 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe.
  • Meng de uien met spinazie en knoflook door het groenten-tofoemengsel.
  • Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg. Doe het groentemengsel op de bladerdeeg en strijk mooi open. Druk er tot slot de roosjes bloemkool in. Je kunt de roosjes ook meteen door het groentemengsel mengen, zodat ze niet echt zichtbaar zijn.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 45minuten. Haal de quiche 5 minuten voor het einde uit de oven en bestrijk met de sojamelk. Werk af met zwart sesamzaad en lente-uitjes.

123-h-soulboost-03-21.jpg

Een recept uit het boek 'Soul Boost' -
'Gezond & energiek koken en leven met de 5 elementen'
van Kim Vercoutere & Marijke De Coninck
uitgegeven bij Lannoo


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram