ad

Een hospitalisatieverzekering kiezen? Hierop moet je letten.

Laatst bijgewerkt: maart 2021
ad_dokterjas-250.jpg

nieuws Misschien heb je het al eens meegemaakt: je hebt een verzekering maar wordt toch verrast door kosten die je zelf moet betalen. Waarschijnlijk heb je dan een verzekeringsformule die niet helemaal bij je persoonlijke situatie aansluit. Waardoor je op een terugbetaling rekent die dan toch niet in je polis staat. Om dat te vermijden bij je hospitalisatieverzekering, hebben we hier enkele tips voor je verzameld.

3 belangrijke pijlers in een hospitalisatieverzekering

Elke verzekering is anders, en dan is meten altijd weten. Lees de infofiches en algemene voorwaarden van elke formule goed na en bepaal wat voor jou de doorslag geeft: de prijs, extra zekerheid of meer comfort.
Met deze 3 pijlers in de hospitalisatieverzekeringen kan je je alvast oriënteren.


GrensbedragVoor- en nazorgType verblijf

Verzekeringen zijn er in allerlei maten en gewichten. En bij OZ willen ze aan ieders wensen tegemoetkomen. Afhankelijk van je noden en mogelijkheden kies je een verzekering met of zonder jaarlijks grensbedrag. Dat is een plafond voor je jaarlijkse terugbetalingen.

De basisverzekering Hospitalia heeft een grensbedrag, maar beperkt zo wel mee je maandelijkse bijdrage tot een minimum. De uitgebreide formules Hospitalia Medium en Hospitalia Plus hebben geen jaarlijks grensbedrag. Je betaalt daar iets meer, maar geniet wel extra zekerheid.

Alle hospitalisatieverzekeringen via OZ omvatten een periode van voor- en nazorg. Dat zijn de kosten die je terugbetaald krijgt voor medische behandelingen in de aanloop van en na je opname in het ziekenhuis.

En daar maken ze echt het verschil. Want alle verzekeringsformules hebben een ruime periode van voor- en nazorg. Bovendien voor een zeer redelijke prijs-kwaliteitverhouding. Je kan rekenen op tot 60 dagen voorzorg en tot 180 dagen nazorg.

Ben jij gesteld op je privacy en rust? Dan is dat zeker zo als je in het ziekenhuis wordt opgenomen. Vooral bij een meerdaagse opname is het fijn om over een eigen kamer, alleen voor jezelf, te beschikken.

Met Hospitalia Medium en Hospitalia Plus hoef je je daar alvast geen zorgen over te maken. Word je opgenomen in het ziekenhuis? Dan krijg je je verblijf in een eenpersoonskamer terugbetaald.

Kinderen? Kies een formule op maat van je gezin

ad_oz_Kinderen.jpg
Je gezinssituatie speelt natuurlijk ook mee als je een hospitalisatieverzekering kiest. Wordt je kind opgenomen in het ziekenhuis? Dan wil je er als ouder ook ’s nachts zijn voor je kind. En liefst zonder oplopende kosten. Kijk daarom altijd goed of “rooming-in” wel volledig terugbetaald wordt in een hospitalisatieverzekering. Zo kan je zonder financiële kopzorgen mee overnachten in de kamer van je kind als het wordt opgenomen.

Extra troeven: waarborgen en bijstand

Bij verzekeringen doen termen als “bijstand” en “waarborg” altijd een positief belletje rinkelen. Ze staan namelijk voor meer bescherming en ondersteuning. En ook daarop kan je vertrouwen bij OZ. Met de Hospitalia-verzekeringen beschik je over deze extra’s. Informeer wel steeds naar de wachttijden van dit soort dekkingen.

Waarborg zware ziekten Hospitalia Assist

Met de optie “Waarborg zware ziekten” ben je verzekerd als je een ernstige aandoening of ziekte zou krijgen. Vaak lopen de kosten van deze behandelingen op, en dan zijn deze extra terugbetalingen geen overbodige luxe.

Let op, dit is een aanvullende verzekering, en dus volledig vrijblijvend. Ze is beschikbaar bij alle hospitalisatieverzekeringen via OZ.

Assist is de bijstand van Hospitalia Medium en Hospitalia Plus en biedt je een ruim aantal extra diensten bovenop je verzekering aan. Zo kan je bijvoorbeeld rekenen op hulp in huis, een kinderoppas en psychologische bijstand in het kader van een opname.

Hospitalia Assist zit standaard mee inbegrepen in je contract als je voor Hospitalia Medium of Hospitalia Plus kiest.

Welke hospitalisatieverzekering past het best bij jou?

Via OZ vind je verschillende betaalbare hospitalisatieverzekeringen. Kies je voor Hospitalia Medium, dan krijg je, naast een onbeperkte dekking en uitgebreide voor- en nazorg, ook tal van extra diensten die het je thuis makkelijk maken. Maak gerust een afspraak (telefoon, video call of fysiek) om vrijblijvend meer te horen over de voordelen en dienstverlening via OZ.

Hoeveel kost een hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering via OZ heb je al vanaf €4,02 per maand. Je exacte maandelijkse bijdrage hangt van de formule en je persoonlijke situatie af. Bereken ze vrijblijvend.

Deze advertorial verschaft informatie over de activiteiten, voordelen en diensten van de groep OZ. OZ is de overkoepelende naam van een aantal
entiteiten die elk
hun eigen activiteiten organiseren. Meer details, info en voorwaarden vind je hier.

OZ501 is verzekeringsagent (n° CDZ 5001) voor "MLOZ Insurance", de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, RPR Brussel (422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18).

Je vindt de infofiches van elk product 
hier. Het Belgisch recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van de contracten is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van MLOZ Insurance of de Ombudsman van de Verzekeringen.

Voor meer informatie over de producten kunt u de 
algemene voorwaarden raadplegen. 


bron: Ingezonden mededeling OZ

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub