ad

Waarom een tandverzekering in elke fase van je leven loont

Laatst bijgewerkt: maart 2021

nieuws Een tandverzekering is alleen nuttig als je ernstige tandproblemen hebt? Niets is minder waar. Want met een tandverzekering krijg je een hele reeks tandzorgen, die soms buiten je verplichte ziekteverzekering vallen, grotendeels terugbetaald. Ook de preventieve tandzorgen die problemen op latere leeftijd kunnen voorkomen!

Tandproblemen zijn van alle leeftijden

ad_Dentalia2.jpg
Vaak vinden we het normaal dat we tanden verliezen als we ouder worden. Maar wist je dat je dit probleem met een goede mondhygiëne en voldoende tandzorgen kan voorkomen? Vaak liggen kleine tandproblemen als gaatjes en tandvleesontstekingen aan de bron voor problemen op latere leeftijd. En dus is goed poetsen en de jaarlijkse controle bij de tandarts op elke leeftijd een must om eventuele ellende in de toekomst te vermijden. Maar net daar wringt het vaak, want de kosten voor een tandartsbezoek lopen steeds meer op en we stellen het dan maar uit.

Tandverzekering versus ziekteverzekering, hoe zit dat nu?

Iedereen in België heeft een verplichte ziekteverzekering. Daarmee krijg je de kosten van doktersbezoeken gedeeltelijk terugbetaald, en dus ook bij de tandarts. Maar een bepaald aantal  specifieke tandzorgen vallen buiten je ziekteverzekering, en worden beperkt of soms zelfs helemaal niet terugbetaald. Vaak gaat het dan ook nog om dure behandelingen die je beter niet te lang uitstelt. En dan is een tandverzekering onmisbaar om ook die kosten op te vangen.

Tandverzekering? Hogere tegemoetkomingen voor je hele gezin

ad_Dentalia99.jpg
Met een tandverzekering krijg je hogere tegemoetkomingen, bovenop je verplichte ziekteverzekering voor veel voorkomende behandelingen bij de tandarts. En dat is mooi meegenomen, want een tandartsbezoek wordt steeds duurder.
Met Dentalia Plus, de tandverzekering via OZ, geniet je hogere terugbetalingen voor een groot aantal behandelingen die zowel jong als oud nodig hebben:

  • Preventieve tandzorg: onderzoek, reinigen, tandsteen verwijderen, …
  • Curatieve tandzorg: gaatjes behandelen, tandextractie, foto’s nemen, …
  • Parodontologie: tandvleesproblemen en aandoeningen aan het weefsel rond de tanden.

Andere behandelingen die worden terugbetaald door je tandverzekering

Een tandverzekering beschermt je ook voor een aantal andere dure behandelingen waar jij of je kind nood aan kunnen hebben. Denk maar aan een beugel of een implantaat en kroon. Vooral dat laatste kan de kosten doen oplopen, want soms heb je bij een kroon ook een implantaat nodig. De tandverzekering via OZ houdt daar rekening mee en betaalt beide behandelingen terug. Concreet kan je rekenen op tegemoetkomingen voor:
  • Orthodontie: correcties aan scheefgroeiende tanden en de kaak.
  • Implantaten: kunstwortels die in het kaakbot geplaatst worden.
  • Prothesen: kronen, bruggen en andere prothesen.

Elk jaar naar de tandarts? Tot € 1.250 terugbetaald!

ad_Dentalia4.jpg
De beste methode om je mooie glimlach te behouden? Een goede mondhygiëne en voldoende preventie. Vooral preventie is wel een beloning waard, want een bezoek aan de tandarts is niet altijd even leuk. Met Dentalia Plus via OZ krijg je dan ook een maximale tussenkomst voor jou en je gezin als je het jaarlijkse bezoek aan de tandarts niet uitstelt. Bovendien kan je vanaf het derde jaar op tegemoetkomingen tot €1.250 per persoon rekenen. Niet één keer, maar elk jaar opnieuw.

Meer weten over Dentalia Plus, de betaalbare tandverzekering via OZ?
Surf snel naar de website, of maak meteen een vrijblijvende afspraak (telefoon, video call of fysiek) om meer te horen over hun voordelen en dienstverlening.

Deze advertorial verschaft informatie over de activiteiten, voordelen en diensten van de groep OZ. OZ is de overkoepelende naam van een aantal
entiteiten die elk
hun eigen activiteiten organiseren. Meer details, info en voorwaarden vind je hier.

OZ501 is verzekeringsagent (n° CDZ 5001) voor "MLOZ Insurance", de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, RPR Brussel (422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18).

Je vindt de infofiches van elk product 
hier. Het Belgisch recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van de contracten is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van MLOZ Insurance of de Ombudsman van de Verzekeringen.

Voor meer informatie over de producten kunt u de 
algemene voorwaarden raadplegen. 

 


bron: Ingezonden mededeling OZ

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub