7 redenen om een goede hospitalisatieverzekering te kiezen

Laatst bijgewerkt: maart 2021
ad_oz_kamer.jpg

nieuws

 1. Een kamer voor jou alleen
  Ben je een type dat op rust gesteld is? Dan geldt dat des te meer als je in het ziekenhuis verblijft. Want een luidruchtige kamergenoot kan je wel missen als je van een operatie herstelt. Met de juiste hospitalisatieverzekering is je privacy meteen verzekerd, en krijg je de supplementen van een eenpersoonskamer terugbetaald.
 2. Geen dure ziekenhuisfacturen
  De kosten van een ziekenhuisopname kunnen behoorlijk oplopen. Bepaalde supplementen en toeslagen vallen buiten je verplichte ziekteverzekering en moet jij als patiënt betalen. Met een goede hospitalisatieverzekering ben je daartegen gewapend: die dekt de meeste kosten waar je ziekteverzekering niet voor tussenkomt.
 3. Ook in het buitenland ben je verzekerd
  Op vakantie gaan is leuk. Tenzij je een val maakt en geen hospitalisatieverzekering hebt. In het slechtste geval moet je er een tijdje onder toezicht blijven in het ziekenhuis en kunnen de kosten lelijk uit de hand lopen. Met een hospitalisatieverzekering is dat alvast een zorg minder, ook een opname in het buitenland wordt terugbetaald. Zo vertrek je onbekommerd op reis.
 4. ad_oa_kids.jpg
 5. Hulp in huis en een oppas voor je kinderen
  Heb je een ziekenhuisopname gepland? Dan kan je behoorlijk in de knoop liggen met de planning. Bij wie kunnen de kinderen terecht als jij er niet bent, wie zal er thuis voor ze koken en wat als de strijk zich een hele week opstapelt? Met de juiste hospitalisatieverzekering kan je gelukkig rekenen op hulp in huis, zonder extra kosten. Ook om voor je kinderen te zorgen.
 6. ads_oz_hond.jpg
 7. Een vangnet voor je huisdier
  Heb je een hond of kat? Dan kan je hem of haar met Hospitalia Medium of Hospitalia Plus in alle rust aan de zorgen van een professional toevertrouwen als jij naar het ziekenhuis moet. Hospitalia Assist valt namelijk onder deze dekking en voorziet een aangenaam verblijf voor je lieve viervoeter en komt tussen voor het vervoer naar zijn nieuwe tijdelijke stek. Dus ook je huisdier is in goede handen.
 8. Ook je nazorg wordt terugbetaald
  Heb je na een opname nog medische verzorging nodig? Ook die krijg je terugbetaald met de juiste hospitalisatieverzekering. Zelfs als het wat langer duurt dan oorspronkelijk voorzien. Complicaties behandelen of extra ondersteuning van een kinesist? De hospitalisatieverzekering via OZ betaalt tot wel 180 dagen nazorg.
 9. Rooming-in inbegrepen
  Wordt je kind opgenomen in het ziekenhuis? Als ouder wil je hem of haar natuurlijk door die moeilijke periode helpen. Met een goede hospitalisatieverzekering kan je rekenen op rooming-in en worden de kosten volledig terugbetaald als je ’s nacht bij je kind op de kamer wil overnachten. Want samen zijn jullie sterker.
 10. Kortom: altijd een verzekering die bij je past

  Heb jij genoeg aan een basisverzekering of ga je voor extra zekerheid en meer comfort? Wat je verwachtingen ook zijn, we hebben goed nieuws: bij OZ kies je uit 3 verschillende formules. Zo is er altijd één die perfect bij je past.

  Vergelijk ze snel en kies de juiste verzekering, voor jou én je gezin.
  Deze advertorial verschaft informatie over de activiteiten, voordelen en diensten van de groep OZ. OZ is de overkoepelende naam van een aantal entiteiten die elk hun eigen activiteiten organiseren. Meer details, info en voorwaarden vind je hier.

  OZ501 is verzekeringsagent (n° CDZ 5001) voor "MLOZ Insurance", de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, RPR Brussel (422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18).

  Je vindt de infofiches van elk product
  hier. Het Belgisch recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van de contracten is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van MLOZ Insurance of de Ombudsman van de Verzekeringen.

  Voor meer informatie over de producten kunt u de
  algemene voorwaarden raadplegen.


  bron: Ingezonden mededeling OZ

  Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

  Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

  eenvoudig terug uit te schrijven
  Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram