Nieuwsbrief 12 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 12 maart

De impact van de coronacrisis op ons seksleven

De coronamaatregelen die ons zijn opgelegd en de angst voor besmetting met COVID-19 hebben een invloed gehad op het seksleven van een aanzienlijk deel van de bevolking. Dat blijkt uit een Italiaans onderzoek. Hoe zijn de dingen veranderd?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Kan je je laten vaccineren tegen gordelroos of zona?

Gordelroos, ook wel zona genoemd, is een vervelende huidaandoening, die vooral bij ouderen voorkomt. De ziekte wordt veroorzaakt door een infectie met het varicellazoster-virus. Maar wist je dat vaccinatie mogelijk is ter preventie van gordelroos?

Lees verder

Gezondheid.be

Kun je goed tegen kou? Misschien is genetische mutatie de reden

Waardoor kunnen sommigen beter tegen de kou dan anderen? Volgens een Zweedse studie ligt een belangrijk deel van de oplossing besloten in ons DNA en zou een specifieke genetische mutatie hiervoor deels verantwoordelijk zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Huidkanker: waarop letten?

Er bestaan verschillende vormen van huidkanker, dus reden te meer om te weten welke veranderingen in je huid je goed in het oog moet houden.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom zou je het coronavaccin nemen als je gezond bent?

Je voelt je fit, bent nooit ziek of hebt voor zover je weet een goed werkend afweersysteem. Waarom zou je dan het coronavaccin laten zetten? Professor Marjolein van Egmond (Amsterdam UMC) geeft jullie het antwoord in dit filmpje van Universiteit van Nederland.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 12/03/2021 , bijgewerkt op 19/03/2021
volgopfacebook

volgopinstagram