Nieuwsbrief 4 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 4 maart

Waarom hebben zoveel midlifers, en vooral vrouwen, last van slaapproblemen?

Een goede nachtrust, het is een probleem dat veel mensen bezighoudt en vooral vrouwen in de (post)menopauze hebben er last van. Wat zijn de oorzaken en vooral wat kan je eraan doen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Kanker bij kinderen: meer onderzoek nodig

Omdat kinderkanker relatief zeldzaam is, wordt er volgens veel experten nog te weinig onderzoek gedaan naar de oorzaken van de ziekte en naar specifieke behandelingen. Ze roepen daarom op tot grotere investeringen in dit domein.

Lees verder

Gezondheid.be

Bewustmakingscampagne zet 500.000 Belgen met zeldzame ziekte in de kijker

Een half miljoen Belgen en meer dan 30 miljoen Europeanen lijden aan een zeldzame ziekte. Naar aanleiding van Rare Disease Day op 28 februari lanceerde RaDiOrg de Not a Unicorn-campagne. “Mensen met een zeldzame ziekte zijn geen eenhoorns, maar bestaan écht”, klinkt het.

Lees verder

Gezondheid.be

Word je dik als je 's avonds nog veel eet?

Veel mensen denken nog altijd dat alles wat je na acht uur 's avonds eet wordt omgezet in vet. Je lichaam zou 's avonds namelijk in 'spaarstand' gaan, waardoor het voedsel veel minder goed verbrandt, maar klopt dat wel?

Lees verder

Gezondheid.be

Webinar: Clusterhoofdpijn/TAC & zeldzamere vormen van migraine

Gastspreker Prof. Koen Paemeleire, verbonden aan UZ Gent, heeft 15 jaar expertise in hoofdpijnaandoeningen. In de online presentatie zal hij het hebben over minder gekende en zeldzamere vormen van hoofdpijn. 

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 04/03/2021 , bijgewerkt op 09/03/2021
volgopfacebook

volgopinstagram