ad

Nummer tabaksstoplijn op alle tabaksproducten

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
asbak-2.jpg

nieuws Vanaf september 2006 moet op alle tabaksprodukten een nieuwe waarschuwing afgedrukt worden: “zoek hulp om te stoppen met roken: 0800 111 00”.
De hulp bij ontwenning is voor de Minister van Volksgezondheid een fundamenteel element in zijn beleid ter bestrijding van het tabaksgebruik. De verwijzing naar een telefoonnummer voor hulp bij ontwenning maakt het voor rokers mogelijk een eerste stap te zetten in de richting van begeleiding.
De Tabak Stop Lijn wil zowel rokers als niet-rokers informeren en adviseren. Iedereen met vragen over roken en stoppen met roken mag bellen naar het gratis nummer 0800 111 00 dat elke werkdag te bereiken is van 8 tot 19 uur. Bovendien is er elke dag van 15 tot 19 uur permanentie door artsen of psychologen, gespecialiseerd in rookstopbegeleiding. Vraag en antwoord via e-mail behoren ook tot de mogelijkheid: tabakstop@kanker.be.
De tabakstoplijn is een initiatief van de Stichting tegen Kanker, de Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding en het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie, met de steun van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.
www.tabakstop.be
ad


pub