ad

Chips van aardpeer

Laatst bijgewerkt: februari 2021
h-123-chips-aardpeer2-03-21.jpg

recepten

Gezonde chips? Dat zijn groentechips die met wat specerijen en olijfolie gebakken zijn in de oven. Zoals deze heerlijk krokante chips van aardpeer. 

Aardpeer, ook topinamboer genaamd, is een superlekkere knol en je hoeft hem niet eens te schillen.
Schrob de aardperen eventueel onder koud water (er kunnen wat aarderesten aanhangen) en schraap ze daarna licht met een mesje tot ze er helemaal schoon uitzien.

Ingrediënten
2 aardperen
2 el olijfolie om te bakken
1 kl maizena
1 snuf za'atar of ander specerijenmengsel
peper en fleur de sel

Hoe maak je de chips?
  • Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier en laat de oven voorverwarmen op 170 °C.
  • Snijd de aardperen met een mandoline of een scherp chefsmes in flinterdunne schijfjes.
  • Roer de maizena en de za'atar door de olijfolie. Doe de aardpeerschijfjes met dat mengsel in een afgesloten plastiekzak en kneed ze grondig tot ze allemaal bedekt zijn met een laagje kruidige olie. 
  • Verdeel de aardpeerschijfjes over de bakplaat en laat ze een half uurtje bakken tot ze mooi gaar en crispy zijn. Keer ze eventueel halfweg de baktijd even om.
  • Laat de chips afkoelen en kruid ze met peper en fleur de sel of maldonzout.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub