Nieuwsbrief 26 februari

Laatst bijgewerkt: maart 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 26 februari

Wanneer spreekt men over een zeldzame ziekte?

Een ziekte is zeldzaam wanneer ze voorkomt bij minder dan 1 op de 2.000 inwoners. De meeste zeldzame ziekten kunnen niet genezen worden, maar mits een juiste diagnose kunnen de symptomen vaak wel behandeld worden, waardoor de levenskwaliteit verbetert en patiënten langer leven. 
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Nachtbraker tegen wil en dank: het vertraagde slaapfasesyndroom

We kiezen er allemaal wel eens voor om later te gaan slapen, maar bij mensen met het vertraagde slaapfasesyndroom is er geen sprake van een keuze. Zij hebben een verstoring van hun biologische klok, wat het bijzonder lastig maakt om iedere dag vroeg op te staan.

Lees verder

Gezondheid.be

80 procent zwangere vrouwen kiest voor de NIPT

Sinds 1 juli 2017 wordt de niet-invasieve prenatale test (NIPT) voor zwangere vrouwen, die grote genetische afwijkingen kan detecteren bij de baby, volledig terugbetaald in België. De test, een bloedonderzoek, wordt nu massaal toegepast, waardoor het aantal invasieve prenatale testen is gehalveerd.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan je het risico op darmkanker verlagen?

Jaarlijks krijgen zo’n 8.000 mensen in België de diagnose darmkanker. Dat terwijl uit verschillende onderzoeken naar kankerpreventie blijkt dat je het risico op darmkanker kan verkleinen door je voeding en levensstijl aan te passen.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom heb je helemaal geen 8 uur slaap nodig?

Je moet elke nacht 8 uur slapen voor een goede gezondheid. Toch? Nope, niet helemaal waar. In dit college legt slaapwetenschapper Merijn van de Laar uit dat we ons eigenlijk veel meer met de kwaliteit van onze slaap zouden moeten bezighouden in plaats van de kwantiteit.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/02/2021 , bijgewerkt op 09/03/2021
volgopfacebook

volgopinstagram