Nieuwsbrief 25 februari

Laatst bijgewerkt: maart 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 25 februari

Zona of gordelroos: een pijnlijke huiduitslag

Gordelroos of zona is een pijnlijke bandvormige huiduitslag, meestal aan één kant van het lichaam, die veroorzaakt wordt door het varicella zoster virus (HZV). Dat virus veroorzaakt bij kinderen wind- of waterpokken (varicella), maar kan bij het ouder worden weer opflakkeren en zona veroorzaken.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

‘Elke stap telt’, benadrukt nieuw officieel bewegingsadvies

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft nieuwe aanbevelingen gepubliceerd om minder stil te zitten en meer te bewegen. De experten benadrukken dat ‘elke stap telt’, dus dat elke beweging, hoe klein ook, een positieve impact heeft op je gezondheid.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoge Gezondheidsraad vraagt aandacht voor mentale gezondheid

De Hoge Gezondheidsraad heeft via een enquête gepolst naar de impact van de coronacrisis op onze mentale gezondheid. In mei 2020 publiceerde de HGR al een eerste advies daaromtrent, maar nu volgt een update, rekening houdend met recentere gegevens.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe vermijd je dat een opengesneden avocado bruin verkleurt?

Soms heb je maar een halve avocado nodig. Dan verwerk je best de helft zonder pit, want die pit zorgt ervoor dat de niet gebruikte helft langer fris blijft. Maar de pit alleen volstaat niet om het vruchtvlees mooi frisgroen en smakelijk te houden.

Lees verder

Gezondheid.be

Coronavaccinatie: een panelgesprek over de ethische vragen

Al onze hoop rust op de coronavaccins om een einde te maken aan de pandemie die ons al een jaar in de greep houdt. In recordtempo werden vaccins en een vaccinatiestrategie ontwikkeld. Dit alles roept heel wat ethische vragen op. 

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 25/02/2021 , bijgewerkt op 09/03/2021
volgopfacebook

volgopinstagram