ad

Nieuwsbrief 23 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 23 februari

Hoe herken je cataract of staar?

Cataract ontstaat meestal langzaam en komt meestal in beide ogen voor, maar het kan ook in één oog ontstaan. De snelheid waarmee de ziekte zich ontwikkelt, is sterk wisselend. Een plots verlies van het zicht kan nooit duiden op cataract.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Het vaccin tegen tekenencefalitis, wanneer nodig?

Tekenbeten zijn meestal ongevaarlijk, maar kunnen in sommige gevallen ziektes veroorzaken, zoals tekenencefalitis. Dat is een hersen(vlies)ontsteking die gewoonlijk enkel tot milde klachten leidt, maar in zeldzame gevallen levensgevaarlijk kan zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Rode Kruis zoekt crisisvrijwilligers voor sneltestcentra voor onderwijs

Het Rode Kruis zet samen met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding een 60-tal sneltestcentra op poten verspreid over heel Vlaanderen zodat kinderen en onderwijspersoneel zich kunnen laten testen, en roept vrijwilligers op om daarbij te helpen.

Lees verder

Gezondheid.be

Je kind zindelijk overdag: hoe pak je het aan?

Zindelijkheid kan je beter niet forceren, maar wel stimuleren. Een kindje onder tijdsdruk droog proberen te krijgen omdat het voor het eerst naar school gaat, geeft stress en kan leiden tot een foute plastechniek.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen oogirritatie?

Oogirritatie is een branderig, jeukend en/of schurend gevoel met tranende en/of rode ogen. Vaak heb je het gevoel dat er iets in het oog zit of verdraag je slecht veel licht. Wat kan je eraan doen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 23/02/2021 , bijgewerkt op 26/02/2021
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub