ad

Nieuwsbrief 19 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 19 februari

Wat is het verschil tussen een ontsteking en een infectie?

De termen ‘infectie’ en ‘ontsteking’ worden vaak door elkaar gebruikt, maar betekenen niet hetzelfde. Ze kunnen wel samen voorkomen en ze kunnen ook dezelfde klachten veroorzaken. Maar de oorzaak en de eventuele behandeling verschillen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Kan een bloedonderzoek de ziekte van Parkinson vroegtijdig detecteren?

Het is geweten dat bij de ziekte van Parkinson niet-motorische symptomen, zoals constipatie en een verminderde reukzin, tot 20 jaar vóór het begin van motorische verschijnselen kunnen opduiken. Maar kan de aandoening ook vroegtijdig worden gedetecteerd via een bloedonderzoek?

Lees verder

Gezondheid.be

Bescherm je vanaf nu tegen zona

ADVERTORIAL
Ongeveer 1 op de 3 mensen ontwikkelt zona tijdens zijn leven. Vanaf 50 jaar loop je meer risico, ook al leef je gezond. De pijnlijke huiduitslag kan ernstige en langdurende complicaties veroorzaken. Je arts kan nu zona helpen voorkomen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Klimaatcrisis maakt pollenseizoenen langer en heftiger

Nu de temperaturen weer beginnen te klimmen, dient ook het pollenseizoen zich terug aan. Volgens een nieuwe studie zorgt de klimaatcrisis ervoor dat pollenseizoenen steeds langer duren en er ook meer pollen in de lucht hangen. Dat is vooral slecht nieuws voor mensen met hooikoorts en astma.

Lees verder

Gezondheid.be

Buikpijn: wanneer moet je denken aan blindedarmontsteking (appendicitis?)

Een blindedarmontsteking of appendicitis is een meestal plots ontstane (acute) ontsteking van (het aanhangsel van) de blindedarm of appendix. Wat zijn de symptomen en hoe ziet de behandeling eruit?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 19/02/2021 , bijgewerkt op 26/02/2021
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub