Hoe gebruik je citroengras?

Laatst bijgewerkt: april 2021
123-h-citroengras-02-21.jpg

nieuws

Citroengras - ook sereh genoemd - heeft min of meer de 'looks' van lente-ui, maar dan in verharde vorm. Je vindt het tegenwoordig in bijna elke supermarkt tussen de verse kruiden. 
Deze van oorsprong Aziatische plant uit de grassenfamilie is ideaal om zowel zoete als hartige gerechten een friszure toets te geven. 

Als je jong, frisgroen citroengras gebruikt en het in ragfijne reepjes snijdt, hoef je het na de bereiding niet uit je gerecht te vissen, zoals in bepaalde recepten wordt gedicteerd. Droge, gele stengels zijn taai en hebben veel minder smaak. 
Het is wel cruciaal dat je het houterige uiteinde en de harde buitenste laag verwijdert voor gebruik. Als je het citroengras plet voor je het versnijdt, komt zijn smaak het best tot uiting. 
Wat je niet meteen nodig hebt, kun je perfect invriezen.

Bronnen
Een blijvend maatje minder - byebye jojo in 80 recepten, Hilde Deweer
Sergio’s smaakmakers - 70 recepten voor thuis, Sergio Herman


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram