Nieuwsbrief 4 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 4 februari

Ooglidcorrectie: waarom, hoe verloopt de operatie en hoeveel kost ze?

Een ooglidcorrectie is één van de meest uitgevoerde esthetische ingrepen. Zowel bij een onderste als een bovenste ooglidcorrectie wordt er een strookje huid met onderliggend vetweefsel en bijhorend spierweefsel verwijderd. Hierdoor verdwijnt die vermoeide blik.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Te veel stikstofdioxide in Antwerpse en Brusselse lucht

Een nieuwe Europese studie toont hoe slecht Antwerpen en Brussel het doen op vlak van luchtvervuiling door stikstofdioxide. Hoge concentraties van stikstofdioxide in de lucht hebben een aanzienlijke impact op de gezondheid.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn die rode vlekjes of bultjes op je huid?

Merk je plots rode vlekjes of bultjes op? Dan gaat het waarschijnlijk om seniele angiomen of petechiën. Hoe kan je ze van elkaar onderscheiden, en wanneer moet je je zorgen maken?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoeveel vlees mag je eten?

Vlees bevat belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer en B-vitamines, maar een overkill (vooral aan rood en bewerkt vlees) verhoogt het risico op een beroerte, diabetes type 2, darmkanker en longkanker.

Lees verder

Gezondheid.be

Infosessie: Wat doet stress met ons lichaam?

In deze lezing toont Els Claeys (UGent) aan welke verschillende vormen van stress in de hedendaagse samenleving een invloed kunnen uitoefenen op onze gezondheid, en op welke rechtstreekse en onrechtstreekse manieren dit precies gebeurt.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 04/02/2021 , bijgewerkt op 12/02/2021
volgopfacebook

volgopinstagram