Nieuwsbrief 1 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 1 februari

Wat zijn hormonen en wat doen ze?

Adrenaline, insuline, melatonine … het zijn woorden die je op deze site vaak tegenkomt en het zijn allemaal namen van hormonen. Maar waarvoor dienen al die verschillende hormonen nu precies? Een eenvoudige uitleg over de taak van de bekendste soorten.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat zijn die spiertrekkingen tijdens je slaap?

Misschien heb je het ook al meegemaakt: net wanneer je in slaap valt, word je wakker geschud door een plotse, onwillekeurige spiertrekking. Dan heb je waarschijnlijk een zogenaamde hypnagoge schok gehad, beter bekend als een slaapstuip.

Lees verder

Gezondheid.be

Deelnemers gezocht voor studie naar langdurige COVID-19

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) wil de ervaringen van mensen met langdurige COVID in kaart brengen, om zo een beter beeld te krijgen van de specifieke behoeften van patiënten.

Lees verder

Gezondheid.be

Test je kennis over water & frisdranken

Hoeveel calorieën gaan in een blikje frisdrank? Hoeveel keer zijn flessen water duurder dan kraanwater? Eenvoudige vragen ... maar weet jij het antwoord?

Lees verder

Gezondheid.be

Roomsoep van groene groenten

De lekkerste soepen zijn bereid op basis van zelfgemaakte bouillon. Deze romige soep zit boordevol groente en smaakt heerlijk met een stukje rogge- of speltbrood.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 01/02/2021 , bijgewerkt op 12/02/2021
volgopfacebook

volgopinstagram