ad

Nieuwsbrief 21 januari

Laatst bijgewerkt: februari 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 21 januari

Zes vragen over winterhanden en wintertenen (perniones)

Sommige mensen hebben in de winter last van zogenaamde winterhanden, wintertenen, wintervoeten of zelfs winterdijen. In medisch jargon spreekt men van perniones. Wat kan je eraan doen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Gebruik van automatische externe defibrillator (AED) bij hartstilstand redt levens

Een (AED) is een toestel waarmee iedereen het leven kan redden van een persoon getroffen door een hartstilstand. Het toestel geeft alle nodige instructies en beslist zelf of het nodig is om het slachtoffer een elektrische schok te geven, zodat je er absoluut geen medische kennis voor nodig hebt.

Lees verder

Gezondheid.be

Vijf vragen over wondverzorging

De éne wonde is al wat serieuzer dan de andere. Maar elke wonde, hoe klein dan ook, vereist de juiste verzorging en behandeling. Veel medische middelen en kennis heb je daar gelukkig niet voor nodig. Toch bestaan er nog wat misverstanden wat wondzorg betreft.

Lees verder

Gezondheid.be

Alles over COVID-19

Er gaat geen dag voorbij zonder dat we iets lezen over COVID-19. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Wij verzamelden al het nieuws over het coronavirus in één rubriek. 

Lees verder

Gezondheid.be

Koorts bij kinderen: waarop moet je letten?

Hoe meet je de temperatuur bij jonge kindjes? Wanneer spreken we van koorts? Welke pijnstilling mag je toedienen en wanneer raadpleeg je best een dokter?

Lees verder

Gezondheid.be

Bekkenbodemproblemen bij vrouwen: veel voorkomend, maar nooit normaal

Iedereen heeft een bekkenbodem, maar wat weten we erover? Wat doen die bekkenbodemspieren precies en waar liggen ze eigenlijk? En wist je dat heel veel vrouwen bekkenbodemproblemen hebben, maar dat eigenlijk helemaal niet zo hoeft te zijn?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe warm je een pizza of een ovenschotel weer op zonder dat hij uitdroogt?

Een restje pizza of ovenschotel weer opwarmen, dat kan perfect in de oven of microgolfoven. Maar hoe vermijd je dat die heerlijke overschotjes 'uitdrogingsverschijnselen' vertonen na hun tweede verblijf in die hittebron?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 21/01/2021 , bijgewerkt op 04/02/2021
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub