ad

Nieuwsbrief 15 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 15 januari

Wat zijn de zeven gouden regels voor de intieme hygiëne?

Veel vrouwen doen foute dingen bij hun intieme hygiëne. Welke regels moeten er worden gerespecteerd en hoe beperk je maximaal het risico op irritatie en infectie?
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wetenschappers hebben oorzaak prikkelbaredarmsyndroom gevonden

Een vijfde van de wereldbevolking lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom, dat na het eten van bepaalde voedingsmiddelen maagpijn veroorzaakt. Nu onderzoekers het achterliggende mechanisme hebben ontdekt, krijgen mensen met voedselintoleranties zicht op efficiëntere behandelingen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Krachttraining: veel meer dan spieren kweken

Minder dan een op de vijf Europeanen doet twee keer per week aan spierversterkende oefeningen, met nadelige gevolgen voor de fysieke en mentale volksgezondheid. Dat toont een Australische studie, die ook concreet advies heeft voor beleidsmakers.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Kind met hersenschudding heeft verhoogd risico op nieuwe hersenschudding

Onderzoekers hebben recentelijk aangetoond dat kinderen die eerder in hun leven een hersenschudding hebben doorgemaakt, een verhoogd risico hebben om opnieuw een hersenschudding op te lopen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom val je niet af, ook al sport je 3 keer per week?

Vraag jij je af waarom de kilo's er niet afvliegen terwijl je wel drie keer per week sport of enkel slaatjes eet? Prof. dr. Dominique Hansen (UHasselt) is als fysioloog de geknipte man om het gevecht met de weegschaal te analyseren.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 15/01/2021 , bijgewerkt op 21/01/2021
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub