ad

Nieuwsbrief 14 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 14 januari

20 tips om af te slanken zonder een ingrijpend dieet

Het is geen geheim wat de sleutel is om kilo’s te verliezen: minder of gezonder eten en meer bewegen. Maar er zijn een aantal handige trucjes en weetjes die je daarbij kunnen helpen en die helemaal niet drastisch zijn.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Britse corona-variant besmettelijker dan gedacht

November vorig jaar kwam de ontdekking van een nieuwe variant van het corona-virus in het nieuws. Er werd toen al vermoed dat deze variant tot meer besmettingen leidt. Twee recente wetenschappelijke publicaties bevestigen dit vermoeden nu.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Armoede en mentale problemen zorgen voor vicieuze cirkel

Dat er een verband bestaat tussen armoede en psychologische klachten is al lang duidelijk, maar een Amerikaanse overzichtsstudie legt nu bloot hoe de twee zaken elkaar precies versterken. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Yoga als therapie bij psychische stoornissen

Nadat yoga in eerdere onderzoeken al effectief is gebleken als middel tegen depressieve gevoelens bij een algemene populatie, hebben Britse wetenschappers recentelijk onderzocht of yoga een vergelijkbaar effect heeft bij mensen met psychische stoornissen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Plasma geven, hoe gaat dat in zijn werk?

Wat is plasma? Hoe kan een plasmadonor levens redden? Wat houdt het eigenlijk in, plasma geven, en hoe verloopt het in tijdens van corona? Een overzicht, aangevuld met een getuigenis van gezondheid.be-collega Chantal.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Webinar: COVID-19: wat moet ik weten als leverpatiënt

Houdt een COVID-19-infectie specifieke risico's in voor patiënten met een leveraandoening of na een levertransplantatie? De dienst maag-, darm- en leverziekten van UZ Gent geeft toelichting in een webinar.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe bak je een perfect spiegelei?

Een spiegelei, dat is niet alleen superlekker, het is ook 'een eitje' om het te maken! Maar toch kan je het verknoeien als je het niet op de juiste moment kruidt. We leggen uit hoe je het beste resultaat krijgt.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/01/2021 , bijgewerkt op 21/01/2021
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub