ad

Nieuwsbrief 7 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 7 januari

Zona of gordelroos: een pijnlijke huiduitslag

Gordelroos of zona is een pijnlijke bandvormige huiduitslag, meestal aan één kant van het lichaam, die veroorzaakt wordt door het varicella zoster virus. Dat virus veroorzaakt bij kinderen wind- of waterpokken, maar kan bij het ouder worden weer opflakkeren en zona veroorzaken.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Verslikken: het Heimlich maneuver kan je leven redden

Als je getuige bent van een verstikking, moet je snel optreden. Als je het obstakel niet met de vingers kan verwijderen, kan je, zowel bij een volwassene als bij een kind, twee technieken toepassen: op de rug slaan en/of buikstoten geven.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe natuurlijk is ons medicijnenkastje?

Misschien geef jij graag de voorkeur aan geneesmiddelen die gebaseerd zijn op stoffen uit de natuur. Je hoeft daarom geen aanhanger van de homeopathie te zijn. Integendeel: veel van de medicatie die je misschien al eens hebt genomen, kent haar oorsprong in de natuur.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Reumatoïde artritis: een ontstekingsreuma

Reumatoïde artritis is een chronische progessieve gewrichtsaandoening. De ziekte gaat uit van het gewrichtsvlies dat gaat woekeren. Het tast zowel het kraakbeen als het omliggend bot aan. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Baarmoederhalskanker: wat gebeurt er als je uitstrijkje afwijkend is?

Een baarmoederhalsuitstrijkje (ook PAP- test genoemd) heeft als doel veranderingen op te sporen die, over lange tijd, zouden kunnen leiden tot baarmoederhalskanker. Wat als dat uitstrijkje afwijkend is?

Lees meer,...

Gezondheid.be

To DNA or not to DNA: Hoeveel mogen we sleutelen aan een mens?

Nieuwe technieken roepen de vraag op die iedereen associeert met ethiek: Móet alles wat kan? Tijdens dit Wetenschapscafé gaat het niet alleen over de vooruitgang en de mogelijkheden van DNA-technologie, maar ook over de ethische aspecten ervan.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe krijg je een aangekoekte pan schoon?

Het overkomt zelfs de beste kok wel eens. Je zet de pan op het vuur, je let even niet op en plots is je gerecht aangebrand.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 07/01/2021 , bijgewerkt op 21/01/2021
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub