ad

Nieuwsbrief 29 december

Laatst bijgewerkt: januari 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 29 december

Cytomegalovirus (CMV): gevaarlijk tijdens zwangerschap

Het cytomegalovirus (of CMV) is een overal voorkomend virus dat mensen van alle leeftijden kan besmetten. Zowat iedereen zal dan ook vroeg of laat in zijn of haar leven besmet worden, maar als een zwangere vrouw besmet raakt, kan het wel gevaarlijk zijn.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe nieuwjaarsvoornemens niet louter dure woorden blijven

Nieuwjaar is voor velen het scharniermoment om dingen anders aan te pakken. Maar in vele gevallen belanden deze mooie intenties tegen het eind van de maand januari in de prullenmand.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Koorts meten: hoe en waar?

Ons lichaam werkt het best als het vanbinnen een temperatuur van ruim 37° C heeft. Toch verschilt deze een beetje van persoon tot persoon zodat iedereen zijn persoonlijke gewone lichaamstemperatuur heeft. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom slaapt je arm of voet?

Iedereen heeft er wel eens last van: een pijnlijk en prikkend gevoel in je voet wanneer je lang in gekruiste houding hebt gezeten. Of een lamme arm omdat je er ’s nachts in je slaap te lang op hebt gelegen. Wat is daarvan de oorzaak?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Red een leven: leer reanimeren

Elk jaar krijgen ongeveer 11.000 Belgen een hartstilstand, waarvan er 10.000 overlijden. Een hartstilstand kan zich overal voordoen: op straat, op de werkvloer, tijdens of na een intense fysieke inspanning.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 29/12/2020 , bijgewerkt op 21/01/2021
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub