ad

UZ Brussel sluit coronajaar 2020 af met pakkende docufilm, getuigenissen en een lied

Laatst bijgewerkt: januari 2021
screenshot_uzbflix_2020.JPG

nieuws De communicatiedienst van UZ Brussel heeft een persbericht uitgestuurd naar aanleiding van het nieuwe platform www.verwenscorona.be, waar je virtueel kan plaatsnemen in een bioscoopzaal voor een audiovisuele terugblik op coronajaar 2020.

De eerste van de acht filmzalen zingt Sofie Dhondt van het Kinderziekenhuis UZ Brussel in het lied ‘Krapte’ over het gemis van zoenen en knuffels, en in zes andere zalen krijg je een getuigenis te zien van 5 ziekenhuismedewerkers en de rector van de VUB, die elk op een eigen manier het jaar 2020 hebben beleefd. Daarnaast is er ook een docufilm van zo’n 43 minuten waarin het UZ Brussel terugblikt op de eerste coronagolf, en die laat je niet onberoerd.

Prof. Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel: “Deze coronacrisis heeft veel positieve zaken losgeweekt en tegelijk sneed ze voor velen erg diep, zowel professioneel als privé. Waardering en verwerking zijn daarom essentiële emoties. De audiovisuele producties in onze UZ Brussel-bioscoop weerspiegelen beide gevoelens. Dat is niet verwonderlijk vermits de eigen medewerkers hierin de hoofdrol spelen”.

Bronnen:
www.verwenscorona.be
www.uzbrussel.be 

Lees ook: Training covid-speurhonden in startblokken: “Goedkoper, sneller en accurater dan coronatest”


bron: Sofie Van Rossom - gezondheidsjournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub