ad

Nieuwsbrief 26 november

Laatst bijgewerkt: december 2020
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 26 november

Hoe vermijd je dat stress ontaardt in een burn-out?

Stress, dé plaag van onze hectische en prestatiegerichte maatschappij, is een gevoel waarmee iedereen wordt geconfronteerd. En gelukkig maar, want stress is een alarmsignaal van ons lichaam waardoor we gaan reageren op een bedreiging of gevaar. Maar soms wordt de stress te groot en leidt ze tot fysieke, emotionele en mentale problemen...
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Antidepressivum remt groei kankercellen af

Bij bepaalde vormen van kanker gaan de kwaadaardige cellen grote hoeveelheden serine en glycine aanmaken. Dat stimuleert de groei. Onderzoek heeft nu aangetoond dat het bestaande antidepressivum sertraline inwerkt op die verslaving en de groei zo afremt.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wapen je immuunsysteem tegen corona

ADVERTORIAL
Met de winter voor de deur, het griepseizoen in aantocht en vooral de verontrustende Covid-19 besmettingen, is het meer dan ooit belangrijk om voldoende gewapend te zijn tegen virale infecties. Wat kan je nu doen om je lichaam sterker te maken als je toch besmet raakt?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Gamen dan toch niet slecht voor geestelijke gezondheid?

Uit Brits onderzoek blijkt dat fervente spelers van bepaalde (sociale) games zich vaak net beter voelen, al wil dat zeker niet zeggen dat lang gamen goed voor je is. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Jogging: hoe vermijd je blaren?

Jogging is een prima manier om gezond te blijven. Maar er is ook een keerzijde aan de medaille en dat zijn die vervelende blaren die komen opduiken... Dit zijn alvast enkele tips om ze te voorkomen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Webinar: ‘Weg van het piekeren – Actie als remedie’ (Prof. Filip Raes)

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het algemeen psychisch welbevinden en de veerkracht in tijden van corona sterk gedaald is bij veel mensen. Daarom organiseert de werkgroep ‘Ergotherapie & Covid-19’ de online lezing ‘Weg van het piekeren – Actie als remedie’.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe bewaar je sinaasappelen?

De sint is al in het land en hij brengt straks ongetwijfeld ook wat appeltjes van oranje mee. Maar waar voelen die sinaasappels zich het best thuis: in de koelkast of in de fruitschaal?

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/11/2020 , bijgewerkt op 10/12/2020
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub