ad

Nieuwsbrief 20 november

Laatst bijgewerkt: december 2020
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 20 november

Wat zijn hormoonverstoorders en hoe gevaarlijk zijn ze voor onze gezondheid?

Bijna de helft van de Belgen weet niet wat hormoonverstoorders zijn en 60% weet niet dat ze schadelijk zijn voor onze gezondheid, zo blijkt uit een onderzoek bij 1.000 mensen door de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Maar hoe gevaarlijk zijn ze dan precies? 
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Bigorexia: wanneer sporten ongezond wordt

Is sporten altijd gezond? Nee, niet als het een obsessie wordt. Zo spreekt men van de aandoening bigorexia als mensen, in de meeste gevallen jonge mannen, dwangmatig en fanatiek werken aan hun spiermassa en conditie zonder ooit tevreden te zijn.

Lees meer,...

Gezondheid.be

8 tips om een winterdip te verslaan

Wanneer de dagen korter worden, hebben heel wat mensen last van een winterdip. Bij sommigen kan het zo erg zijn, dat ze een echte winterdepressie krijgen. Enkele tips om de donkere maanden zonder problemen te overbruggen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Is corona dodelijker dan de griep?

2020: het jaar dat we allemaal voor een virus in lockdown gingen, mondmaskers begonnen te dragen en onze vrienden minder zagen. Was dit allemaal echt nodig? Waarom doen we dit wel bij covid en niet jaarlijks bij de griep?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat is een heupontsteking en hoe wordt het behandeld?

Een heupontsteking is een meestal ongevaarlijke, maar pijnlijke ontsteking van het heupgewricht bij kinderen. Ontstekingsremmende pijnstillers helpen, maar het is belangrijk dat een arts het kind onderzoekt om zo andere ziektes te kunnen uitsluiten.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 20/11/2020 , bijgewerkt op 10/12/2020
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub