ad

Nieuwsbrief 17 november

Laatst bijgewerkt: november 2020
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 17 november

Wat is dry needling en (wanneer) werkt het?

Dry needling is een behandeltechniek in de orthopedische manuele fysiotherapie, waarbij een fysiotherapeut naalden inbrengt op specifieke drukpunten of spieren om zo de pijn te verlichten. De techniek wordt alsmaar populairder, maar een wettelijk kader ontbreekt voorlopig nog.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Mazelen in opmars: ben jij gevaccineerd?

Mazelen is een zeer besmettelijke infectieziekte waarvoor geen behandeling bestaat, maar die wel te voorkomen is met vaccins. Volgens onderzoekers ligt de oorzaak van de recente toename vooral bij het feit dat kinderen niet op tijd werden gevaccineerd met twee doses mazelen-bevattende vaccins.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Boswellia, de nieuwe superfood voor je gewrichten!

ADVERTORIAL
Boswellia is erg in trek dezer dagen.  Het versterkt vooral de werking van dat andere krachtige kruid voor soepele gewrichten en gezonde luchtwegen, namelijk kurkuma. Dat is zeker in deze periode extra belangrijk! Wil je weten waarom boswellia reeds een eeuwenoude remedie is voor vele kwaaltjes? 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wereldberoemde prematuren

7 op de 100 baby's worden te vroeg geboren. Dat kan allerlei complicaties met zich meebrengen, maar er zijn gelukkig heel veel 'happy stories'. Is je kind een prematuurtje? Dan wordt het misschien wel de nieuwe Einstein, Winston Churchill of Anna Pavlova!

Lees meer,...

Gezondheid.be

Welke tekenen kunnen wijzen op een longontsteking?

Een longontsteking of pneumonie is een ernstige infectieziekte die het longweefsel aantast. Een pneumonie ontstaat meestal nadat micro-organismen door inademing in de longen zijn terechtgekomen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe praat je verstaanbaar tegen slechthorenden?

Wie kampt met een gehoorbeperking wordt vaak gedeeltelijk geïsoleerd van de mondelinge communicatie en gesproken interacties. Enkele tips voor een vlotte communicatie met een slechthorende.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Heeft jouw kind gevoelige tanden?

Klaagt je zoon of dochter over gevoelige kiezen? Eet je kind slecht? Doet tandenpoetsen pijn? Misschien heeft het kaasmolaren.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 17/11/2020 , bijgewerkt op 23/11/2020
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub