ad

Nieuwsbrief 13 november

Laatst bijgewerkt: november 2020
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 13 november

Wat is wiegendood?

Wiegendood is het plots, onverwacht en onverklaard overlijden van een kind tussen 2 weken en 1 jaar. Er zijn een aantal pathologische mechanismen bekend die aanleiding zouden kunnen geven tot het ontstaan van wiegendood. Maar er zijn ook een heel aantal maatregelen die je kan treffen ter preventie van wiegendood. 
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

“Slechts 1 op 24 gevallen van ouderenmis(be)handeling wordt gemeld”

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO schat dat één op zes 60-plussers het voorbije jaar slachtoffer was van ouderenmis(be)handeling. Op zijn zachtst gezegd verontrustend, zeker als je weet dat slechts één op 24 gevallen wordt gemeld.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Vergroot fysiek belastend werk je kans op dementie?

Volgens een Deense studie hebben mensen met een dergelijk zwaar beroep 55% meer kans om dementie te krijgen dan personen met een zittend beroep, zoals een kantoorjob. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat is PTSS en wat kan je ertegen doen?

Vooral heel schokkende ervaringen, zoals een verkeersongeluk, een overval, oorlogsgeweld of seksueel geweld, kunnen leiden tot PTSS. Hoe lang het duurt verschilt van persoon tot persoon, maar uiteindelijk slagen de meeste mensen erin de gebeurtenis goed te verwerken.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom word je sneller oud op de bovenste verdieping van een wolkenkrabber?

Een filosofische vraag, denk je? Nee hoor, fysische realiteit! Je wordt sneller oud op de Burj Khalifa in Dubai dan op de begane grond. Een weetje dat waarschijnlijk meer vragen dan antwoorden oproept.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/11/2020 , bijgewerkt op 23/11/2020
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub