ad

Hoe voorkom je dat gesneden witloof verkleurt?

Laatst bijgewerkt: oktober 2020
123-h-witloof-rauw-10-20.jpg

nieuws

Witloof is een heerlijke en supergezonde groente waarmee je alle kanten uit kunt. En er is nog meer goed nieuws: het witloofseizoen draait momenteel op volle toeren! 

Witloof schoonmaken en (fijn)snijden is niet zo veel werk, maar het gebeurt al eens dat je het niet last minute kunt doen.
Hoe vermijd je dan dat je lekker knapperig witloof bruin gaat kleuren?

Met deze drie eenvoudige tricks blijft je witloofsalade lekker fris:
  • Doe het (fijn)gesneden witloof in een kom en knijp er wat limoen- of citroensap over.
  • Leg meteen een laagje plasticfolie rechtstreeks op het witloof (niet op de randen van de kom) en druk het goed aan zodat het witloof helemaal luchtdicht zit ingepakt. Bewaar het op een koele en donkere plaats.
  • Roer er vlak voor het serveren de dressing door.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub