ad

Nieuwsbrief 26 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2020
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 26 oktober

Zo krik je je mentale weerbaarheid op tijdens de coronacrisis

Sinds de pandemie ons in een wurggreep houdt, hebben we onze vertrouwde routine abrupt moeten inruilen voor een nieuwe leefwijze. Dat stelt onze mentale weerbaarheid serieus op de proef. Een aantal tips om zorg te dragen voor elkaar en voor onszelf op psychisch vlak.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Gaan koppels doorheen de jaren fysiek op elkaar lijken?

Onderzoekers van de Amerikaanse Stanford-universiteit onderwierpen deze wijdverspreide theorie aan een grondige test met hedendaagse middelen en stellen dat ze niet klopt. Wel is het zo dat mensen zich vaak meer aangetrokken voelen tot iemand met gelijkaardige gelaatstrekken.

Lees meer,...

Gezondheid.be

De Nationale Peiling

ADVERTORIAL
Vandaag de dag gaan heel wat mensen bewuster om met hun weerstand of immuniteit. In deze 2 minuten durende vragenlijst willen we polsen hoe jij hiermee omgaat. De resultaten maken we midden november bekend. Vul de vragenlijst tot het einde in om kans te maken op een verrassingspakket ter waarde van €75

Lees meer,...

Gezondheid.be

Waarom we net níet in een zakje moeten ademen als we hyperventileren

Nog steeds ademen mensen in een plastic of papieren zak bij hyperventilatie in de hoop zo rustig te worden, maar dat kan het hyperventileren net versterken. Jos Jazie, cognitief gedragstherapeut en jarenlang actief bij het Angstcentrum, geeft een woordje uitleg.

Lees meer,...

Gezondheid.be

21 tips om je peuter meer groenten te laten eten

Het is aangetoond dat kinderen in de moederschoot al bepaalde smaken in het vruchtwater waarneemt. Wanneer de moeder gevarieerd eet went het kindje dus al aan verschillende smaken en kan het een voorkeur voor bepaalde smaken ontwikkelen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Test over stotteren (of haperen)

Met behulp van deze screeninglijst voor stotteren (SLS) kan je nagaan of je de haperingen in het spreken bij je kind (van 2 tot 6 à 7 jaar) ernstig moet nemen en of je al dan niet een huisarts of logopedist moet raadplegen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Ouderwetse spliterwtensoep

Ideale winterkost die goed vult en veel gezonde voedingsstoffen bevat.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/10/2020 , bijgewerkt op 30/10/2020
ad


pub