Waar let je op bij het kopen van een infraroodcabine?

Laatst bijgewerkt: oktober 2020
ad_121-HM_FSE_Reading4.jpg

nieuws

In dit artikel kijken we naar:
 • De voordelen van een Health Mate infraroodcabine
 • Welke infraroodstraling het best voor je is
 • Welk stralingselement voor een therapeutisch effect zorgt
 • Service na je aankoop

De voordelen van een Health Mate infraroodcabine op een rijtje:

 • Health Mate infrarood straling stimuleert het immuunsysteem
 • Ondersteunt sporters en verhoogt de zuurstofopname in het bloed
 • Helpt bij het verliezen van gewicht
 • Is goed voor je hart
 • Reinigt en verjongt je huid
 • Pure ontspanning
 • Detox boost voor je lichaam
 • Biedt een heilzame ondersteuning bij alle soorten medische klachten
 • Verbetert de doorbloeding van elke cel in het lichaam zodat we sterk, gezond en energiek blijven
 • Je zweet 2 tot 3 keer meer in een Health Mate infraroodcabine dan in een gewone sauna, daardoor raak je tot 7 keer meer toxische stoffen kwijt.
 • Een Health Mate® infraroodcabine verlicht spierpijn
 • Onze infraroodcabines hoeven niet lang op te warmen. Al na een kwartier bereik je de gewenste temperatuur van 50°. Het stroomverbruik ligt daarbij zo laag als een gewone stofzuiger.

ad_HealthMatecabines.jpg

Waarom een Health Mate infraroodcabine kopen?

ad_112-ErgonomischeRugsteun.jpg
Een Health Mate infraroodcabine heeft een bewezen gezondheidseffect. Mensen met verschillende lichamelijke klachten zoals stijve spieren, gewrichtspijn, fibromyalgie, artritis,... zijn lovend over ons therapeutisch infrarood. Het is een natuurlijke pijnstiller. Mensen die willen afvallen, sporters die sneller willen recupereren na hun prestaties en mensen die afvalstoffen willen verliezen, gebruiken hiervoor hun Health Mate infrarood cabine.

Welke infraroodstraling is het beste voor je?

Er zijn 2 dingen zaken waar je op moet letten bij het aankopen van een infraroodcabine; de stralingselementen en het hout. 

Want niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam. Health Mate®, de marktleider in therapeutische infraroodcabines, onderscheidt zich van de rest door gebruik te maken van gepatenteerde Tecoloy® stralingselementen. Enkel infrarood-golven tussen 5.600 en 10.000 nanometer hebben een therapeutische werking op het menselijk lichaam (‘deep level therapy’).

Health Mate® genereert 6.340 nanometer. Alles wat onder de 5.600 nanometer ligt, werkt uitsluitend als oppervlakte warming. Het effect? Hetzelfde als het nemen van een warm bad; aangenaam maar verder geen resultaat.

Wat is het resultaat van Health Mate infrarood straling?

De helende werking
Alleen Health Mate® gebruikt infraroodstralen die op 6.340 nanometer microscopisch kleine watermoleculen in beweging brengen, waardoor warmte ontstaat. Het lichaam zorgt er zelf voor dat deze warmte diep in het lichaam wordt gestuurd, waardoor het sneller, efficiënter, beter én vooral veiliger opwarmt. Een Health Mate infra-roodcabine biedt een heilzame ondersteuning bij medische klachten, verbetert de bloeddoorstroming en stimuleert je immuunsysteem. 

“Omdat ik weet dat immobiel blijven nefast is voor je spieren, zat ik na 2 weken al in mijn Health Mate infraroodsauna, en dat consequent drie keer per week. Ik voelde na elke sessie een verbetering en kon de brace die ik had gekregen van de dokter, na 2 weken al geregeld aan de kant leggen. Na een maand ging ik naar de kine (2 à 3 sessies per week) en daar liep de behandeling zeer vlot. Ik kon op een sneller tempo de voorgeschreven oefeningen doen. Na amper zo’n twee maanden kon ik al weer joggen. M’n arts vertelde me dat zo’n snelle revalidatie echt uitzonderlijk is. Nu, 3 maanden later, ben ik pijnvrij voor de meeste bewegingen. Health Mate is niet enkel top om de conditie op peil te houden, maar ook bij mijn revalidatie heeft de infraroodcabine mij enorm geholpen. Het is een investering die ik iedereen kan aanraden!”

Patrick Rondelez

“Ik ga elke avond voor ik ga slapen in mijn Health Mate infraroodsauna. Heerlijk vind ik dat, zo’n moment voor mezelf. Ik zet een muziekje op en steek buiten wat kaarsjes aan. In mijn cabientje laat ik alle zorgen los. En daarna val ik als een blok in slaap. Sinds in mijn Health Mate heb, krijg ik voor het eerst gevoel in de linkerkant van mijn lichaam. Na mijn borstamputatie in 2006 was die hele kant gevoelloos. Nu lijkt het alsof die ontdooit. Ik zou mijn Health Mate infraroodsauna echt niet meer kunnen missen.”

Martine Jonckheere


Lees hier meer getuigenissen van onder andere mensen met spierklachten, fibromyalgie, naar recuperatie toe en meer. 

Wat is het verschil met goedkopere infraroodcabines?

Er zijn veel verschillende infraroodcabines op de markt, vaak ook goedkopere dan die van Health Mate®. Maar laat je niet misleiden, niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam. 
Bij goedkopere infraroodcabines gebruikt men veelal IR-A (korte golf straling) of full spectrum straling. 
IR-A straling situeert zich rond de 750-1500 nanometer en heeft volgende kenmerken wanneer het op het menselijk lichaam wordt gestraald:
 • De te behandelen zone moet rechtstreeks bestraald worden
 • Diffuseert niet in het lichaam
 • Brengt zijn energie over in vaste materialen zoals het vet- en spierweefsel dat wordt bestraald
 • Met full spectrum straling heb je enkel een pijnverlichtend effect wanneer je in de infraroodcabine zit. Bij de lange golf straling van Health Mate® blijft dit effect 24-48 uur langer. (Deep level therapy)
 • Wordt afgeraden bij ouderen, kinderen en jonge kinderen, obesen en personen met chronische medische klachten.
 • Is net zoals bij de klassieke sauna belastend voor het hart
 • Wordt niet langer dan 10-15min gebruikt (een langer gebruik verhoogt het risico op hittekrampen, hoofdpijn, duizeligheid, zwakte, desoriëntatie, stuipen, flauwvallen, bewusteloosheid of verstoorde ademhaling.)

Het verschil zit hem in de stralingselementen en de houtsoort
De Tecoloy stralingselementen waar Health Mate mee werkt zijn uniek en gepatenteerd en kunnen hierdoor enkel door Health Mate aangeboden worden. 
De therapeutische infraroodcabines van Health Mate® zijn vervaardigd van 1ste keus Canadese rode ceder welke ideaal bestand is tegen hoge temperaturen. Goedkopere houtsoorten vervormen of scheuren, rode ceder niet. Ceder heeft een holle celstructuur en heeft als enige houtsoort de eigenschap om infraroodstraling te reflecteren waardoor je weliswaar in een bad van infrarood terecht komt. Dit kan je met geen enkel ander materiaal of houtsoort bekomen.

Wat als je Health Mate infraroodcabine na enkele jaren niet meer werkt? 
Je kan op je beide oren slapen, je infraroodcabine is van topkwaliteit. Mocht er toch ooit iets misgaan. Health Mate geeft sinds 2006 levenslange garantie op haar therapeutische infraroodcabines. Bij Health Mate dragen we tevredenheid van onze klanten hoog in het vaandel. Elk product wordt grondig gecontroleerd voor het onze fabriek verlaat. Zo geniet je eindeloos van jouw therapeutische infraroodcabine.


bron: ingezonden mededeling: Health Mate