ad

Infoavond: Hypospadias

Laatst bijgewerkt: september 2020
123_penis_2020.jpg

agenda Hypospadias, een van de meest voorkomende aangeboren afwijkingen aan het mannelijke geslachtsorgaan, is een aandoening waarbij de plasbuis uitmondt aan de onderkant van de eikel, halverwege de penis of in de balzak. Vaak is de voorhuid niet volledig gesloten en is er een lichte tot ernstige kromstand van de penis. Afhankelijk van de ernst kunnen een of meerdere operaties ervoor zorgen dat deze afwijking gecorrigeerd wordt. Niet alle vormen van hypospadias moeten echter geopereerd worden.


De infoavond in het UZA is er voor ouders van hypospadiaskinderen, maar ook voor adoslescenten en volwassenen met hypospadias die al dan niet geopereerd werden. Prof. dr. Gunter De Win, adolescentie-, pediatrisch en reconstructief uroloog (UZA) en dr. Joost Baert (AZ Klina) geven heel wat informatie over de aandoening zelf, de operatie en alles wat daarbij komt kijken, en de gevolgen op langere termijn.
Praktisch
Datum: maandag 2 november 2020
Tijdstip: 19:00 - 21:00
Locatie: Auditorium Kinsbergen UZA, route 12.
Inschrijven: Schrijf je gratis in via het inschrijvingsformulier. Via dat formulier kan je ook eventuele vragen op voorhand inzenden, ze worden in alle discretie behandeld.
Contact
Secretariaat urologie, tel. 03 821 35 11 of 03 821 30 47

zie ook artikel : Hypospadias en cryptorchidie
ad


pub