ad

Nieuwsbrief 8 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2020
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 8 oktober

Slapen op de rug, spelen op de buik

Je baby op de rug laten slapen, is noodzakelijk ter preventie van wiegendood. Maar wanneer je baby wakker is, moet hij ook tijd spenderen op zijn buik en dit vanaf de geboorte. 
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Vonden Gentse wetenschappers oorzaak fibromyalgie?

Volgens een nieuwe studie ligt de kern van het probleem specifiek in het hersengebied de insula. Het Vlaamse onderzoek biedt een verklaring voor het brede klachtenpatroon van fibromyalgiepatiënten.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Is jouw kindje voldoende beschermd tegen meningitis?

ADVERTORIAL
Meningitis is een zeldzame, maar ernstige aandoening die in 1 op 5 gevallen ernstige gevolgen heeft. Zelfs met de juiste behandeling overleeft ongeveer 1 op de 10 patiënten het niet. Hier zetten we nog eens alle info op een rij.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wie verkouden is, kan geen griep krijgen

Het rhinovirus, dat verantwoordelijk is voor de meeste verkoudheden, veroorzaakt wel een snotneus, maar geeft tegelijkertijd een boost aan ons immuunsysteem waardoor we gewapend zijn tegen het griepvirus. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Alles wat je moet weten over RSI

RSI is een verzamelterm voor diverse pijnklachten in de nek, schouders, armen, polsen en handen ten gevolge van een chronische overbelasting.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Online wetenschapscafé: Antibiotica

"Antibiotica, slachtoffer van eigen succes", zo luidt het onderwerp van het tweede online wetenschapscafé, dat live via Facebook te volgen is. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe kan je een pompoen gemakkelijk versnijden?

Het is het seizoen van de pompoen. Dat is een lekkere en veelzijdige groente, maar ze laat zich niet zonder slag of stoot versnijden. En toch is deze klus heel gemakkelijk te klaren….

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 08/10/2020 , bijgewerkt op 30/10/2020
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub