ad

Nieuwsbrief 24 september

Laatst bijgewerkt: oktober 2020
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 24 september

Hoe omgaan met geleidelijk gehoorverlies op oudere leeftijd?

Ouderdomsslechthorendheid ontwikkelt zich vaak zo langzaam dat je het zelf nauwelijks merkt. Het is een normaal verouderingsverschijnsel. Wanneer het gehoorverlies als storend wordt ervaren in het sociaal verkeer kan je beter niet te lang te wachten met een hoortoestel, omdat het leren omgaan en bedienen van het toestel meer moeite kost naarmate je ouder wordt.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Cardiologische Liga waarschuwt: ‘Kortademigheid is een symptoom’

Tijdens de 41ste Week van het Hart, die nog tot 27 september loopt, wil de Belgische Cardiologische Liga iedereen aansporen om na te gaan of ze last hebben van kortademigheid. “Één van de belangrijkste symptomen van hartfalen”, klinkt het in een persbericht.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe krijg je een kraan in chroom weer schoon?

De meeste keuken- en badkamerkranen zijn verchroomd. Is er een roestvlekje ontstaan of kan het oppervlak van je kraan een grote onderhoudsbeurt gebruiken? Wij weten er raad mee.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Honing bestrijdt hoest beter dan geneesmiddelen

Het is een simpele tip bij een hoest of verkoudheid: drink een kop warme melk met honing of eet gewoon een lepel honing. Maar volgens wetenschappers van de University of Oxford zou dat wel eens beter kunnen werken dan klassieke medicijnen tegen milde luchtweginfecties.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Online lezing: Ons geheugen ontrafeld

Dankzij ons geheugen kunnen we dingen leren, herkennen en weer oproepen op momenten dat we deze nodig hebben. Maar ons geheugen is niet perfect. Soms komen we niet meer op een naam of weten we opeens niet meer naar welk boek we ook alweer zoeken in de boekenkast. Hoe komt dat?

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 24/09/2020 , bijgewerkt op 05/10/2020
ad


pub