ad

Pastinaak-mosterdsoep met sesamzaad

Laatst bijgewerkt: september 2020
PASTINAAK-MOSTERDSOEP MET SESAMZAAD.png

recepten

Deze soep  wordt gemaakt op basis van een supergezonde kaliumbouillon waarvoor je enkel groente nodig hebt. Kalium is een zeer belangrijk mineraal dat samen met natrium en chloride de vochtbalans en bloeddruk in ons lichaam regelt.

De bittere mosterd en sesamzaadjes contrasteren mooi met de pastinaak die van nature zoet is. 
In plaats van pastinaak kan je voor dit recept ook knolselderij gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen
4 pastinaken
1 l kaliumbouillon (*)
2 el sesamzaadjes
2 el slagroom
2 el dijonmosterd
snufje sumak als garnituur

Bereiding
  • Schil de pastinaken en hak ze fijn.
  • Breng de kaliumbouillon tegen de kook aan, voeg de pastinaak toe en kook hem in ongeveer 10 minuten zacht.
  • Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad een paar minuten, tot de zaadjes verkleuren en heerlijk ruiken. Zet apart.
  • Neem de pan met soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de keukenrobot.
  • Voeg de slagroom en de mosterd toe.
  • Pureer de soep nogmaals en garneer met de geroosterde sesamzaadjes en een snufje sumak.

(*) Kaliumbouillon

Ingrediënten voor 4 liter

½ stronk bleekselderij
4 wortels
1 prei
1 aardappel
bosje verse peterselie

Bereiding
  • Breng 4 liter water aan de kook terwijl je de groenten snijdt. Snijd de bleekselderij in schuine stukjes. Schraap de wortelen en snijd ze in blokjes. Snijd de prei bij en snijd hem in ringetjes. Snijd de ongeschilde aardappel in blokjes.
  • Doe al deze groenten in de pan met het kokende water en zorg ervoor dat alles onderstaat. Voeg de steeltjes van de peterselie toe en bewaar het blad voor een ander recept. Laat de soep 40 minuten pruttelen.



Soep.jpg
Een recept uit het boek 'Van bouillon tot soep - Het geheim van fantastische soep op basis van zes eenvoudige bouillons' van Drew Smith, uitgegeven door Manteau.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub