ad

Zomers borrelhapje

Laatst bijgewerkt: september 2020
hilde_borrelhapje.jpeg

recepten

Dit hapje op basis van gegrilde watermeloen kan je serveren op prikkers of op bordjes.

Ingrediënten voor 1 prikker

een blokje gegrilde miniwatermeloen
een blokje koolrabi
een blokje gruyèrekaas of fetakaas
een plakje gedroogde en gerijpte ham (type parma)
een kerstomaatje
een (geroosterde) hazelnoot
peper en zout
1 kl olijfolie geschikt op te bakken
olijfolie extra vierge

Bereiding voor de prikkers

- Snijd een plak van een miniwatermeloen (met weinig pitten) en verwijder de schil en de pitten.
- Rooster de watermeloen aan beide kanten in een hete grillpan die licht met bakolijfolie is ingesmeerd. Snijd ze dan in blokjes.
- Kruid de kerstomaten, koolrabi- en watermeloenblokjes met peper en wat zout.
- Rijg op elke prikker een hazelnoot, een blokje watermeloen, een blokje gruyèrekaas, een plakje dubbelgevouwen ham, een blokje koolrabi en een kerstomaat.

Bereiding voor de bordjes

- Rooster de hazelnoten in een droge grillpan voor je de watermeloen grilt. Laat de hazelnoten wat afkoelen en verwijder dan de bruine velletjes. Plet de hazelnoten dan in een vijzel of plet ze met een mes.
- Verdeel een paar kerstomaten, hamsnippers, watermeloen- en koolrabiblokjes over de bordjes en kruid met peper en wat zout.
- Strooi er verkruimelde feta over hazelnoten erover en werk af met een scheutje extra vierge olijfolie.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub