Mijn verhaal: ik ben Els en ben 18 jaar en heb adhd

Laatst bijgewerkt: juni 2018

mijn verhaal ik ben Els en ben 18 jaar en heb adhd
het was al snel duidelijk dat ik een kind was met ongeloofelijk veel energie,en vooral zeer impulsief. adhd werd bij mij vastgesteld als ik 9 jaar was.
ik ben begonnen met rilatine te nemen wanneer ik ongeveer 10 was,na een tijdje vonden mij ouders dat ik niet echt meer dezelfde was,ik was vaak zeer depressief,zeer moe,had enrom veel last van hartkloppingen en was associaal.
Kortom ik was niet meer de echte Els.
Maar doorr al de slechte ervaringen in die moment had ik geen andere keuze om deze medicatie verder te nemen.
wanneer ik in het 1 ste middelbaar zat,werd mij en mijn ouders al snel duidelijk gemaakt dat "zo'n kind niet welkom was in deze school"
ik volgde op dat moment beroeps en had zeer goede punten maar vond geen manier om mij rustig te houden.
Ik zei vaak ongepaste opmerkingen en had daarna heel veel spijt.
op het einde van het jaar kwam het voorstel op mij af om toch maar naar buso onderwijs te gaan ondanks mijn zeer goede resultaten was dat volgens hen de beste oplossing.
mijn ouders waren daar absoluut tegen en ik nog meer.
in het 3 middelbaar was het zo ver,ik had in het totaal 85 % op mijn rapport maar 1 buis op mijn hoofdvak met 49% ik kreeg een b-attest met uitsluiting voor aso tso en bso ,met andere woorden moest ik naar buso of mijn jaar overdoen.er werd mij gezegt een meisje als jij is een gevaar voor gezondheidsector!! terwijl er zoveel mensen zeiden dat ik daar absoluut voor geboren was.
ik was kapot zowel geestelijk als lichaamelijk!ik zat aan de grond en probeerde er bij neer te leggen en toch buso te proberen ,mijn moeder liet mij nog een laatste keer testen op intellegentie en kreeg te horen dat ik veel te verstandig was voor buso .dus deed mijn jaar over op een zeer goede school!! het 3 de jaar ging goed ,4de ook en 5de ook in het 5 de stopte ik met rilatine en mijn 5 jaar ging zonder slechte gevoelens,nu ben ik mijn 6sde aan het volgen en mijn punten zijn nog steeds goed,ook op de stages van vorig jaar was er geen enkel probleem.
zoals je ziet de aanhouder wint! ik zou met deze brief ook even willen zeggen dat het dus ook echt wel zonder rilatine of concerta kan ,ik voel mij gelukkig en het belangerijkste ik ben terug Els de echte dochter waar mama zoveel van houd! dank aan mijn mama en papa,zussen en broers en alle leerkrachten die in mij zijn blijven geloven.ooit haal ik mijn diploma maar dan zal iedereen het geweten hebben dat kinderen met adhd er wel degelijk voor gaan...


ik dank u voor u aandacht
vele groeten,Els

zie ook artikel : ADHD - Aandachtsstoornis met hyperactiviteitverschenen op : 12/10/2005 , bijgewerkt op 20/06/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt