ad

Stoofpotje van zomergroente

Laatst bijgewerkt: augustus 2020
IMG_94601.JPG

recepten

Een kleurrijk palet van zomergroente waaraan je desgewenst nog wat fetablokjes, stukjes mozzarella of geraspte Parmezaanse kaas kunt toevoegen.
Nog een gebakken visje erbij en je hebt een complete maaltijd.

Een grote portie voor 2 personen
1 ui
1 knoflookteen
1/4 chilipeper
2 jonge wortelen
1 rode paprika
1 oranje paprika
1/2 gele courgette
10-tal blaadjes zuring
kerstomaatjes
1/2 blokje kippenbouillon
verse tijm en oregano
2 el olijfolie om te bakken

Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snipper ze. Snipper ook de chilipeper.
- Was en droog de paprika's en courgette en schil de wortelen. Snijd alles in kleine blokjes. 
- Was ook de zuring, droog hem in de slacentrifuge en snijd in reepjes.
- Spoel de tomaatjes en dep ze droog.
- Verwarm de olie in een sauteerpan met antikleeflaag en bak daarin de uisnippers.
- Voeg de knoflook toe en na een 10-tal seconden ook de wortelen, courgette en paprika. Laat de groente goed glazig stoven en roer af en toe eens om. 
- Verkruimel de bouillon erover en doe de rest van de kruiden en zuring erbij. Roer goed door en voeg dan de kerstomaatjes toe.
- Laat nog even op hoog vuur staan tot de tomaatjes aangebakken zijn en zet dan op laag vuur. Laat verder garen onder deksel.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub