Het beste van gember bij spijsverteringsstoornissen

Laatst bijgewerkt: oktober 2020
ad_thera_image002.jpg

nieuws

Al sinds de Oudheid is de gemberwortel gekend voor een vlot verloop van de spijsvertering.

Meer recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gember talrijke werkzame stoffen bevat, waaronder de gingerolen, die de voornaamste werkzame bestanddelen zijn in de strijd tegen spijsverteringsstoornissen. Wanneer wordt gemberwortel gebruikt ? Na een
overvloedige maaltijd, bij zwangerschap, misselijkheid, enz. Wenst u meer te weten te komen over de gemberwortel, over dit natuurlijke, efficiënte en veilige middel voor het behouden van een lichte maag? Lees dan wat volgt.

Dat de gemberwortel in de loop der jaren bekend is geraakt als het natuurlijke middel bij uitstek in de strijd tegen spijsverteringsstoornissen is geen nieuwigheid meer. Zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) beveelt het aan om spijsverteringsstoornissen te bestrijden. Deze komen bijvoorbeeld voor bij zwangere vrouwen tijdens de eerste maanden van de zwangerschap, maar ook bij ons allemaal als we buitensporig veel eten of last hebben van reisziekte (reizen, verplaatsingen met de auto, de bus, de boot, enz. ).

tijdens_de_zwangerschap1.jpg
Bij zwangerschap

Tijdens de drie eerste maanden van de zwangerschap hebben veel vrouwen last van spijsverteringsproblemen. Het gebruik van medicijnen wordt zwangere vrouwen sterk afgeraden.

Gemberwortel, rijk aan gingerol-6, is de uitgelezen natuurlijke oplossing om de strijd tegen (meestal) ochtendmisselijkheid aan te gaan. Het is zowel effectief als veilig, zonder risico voor de gezondheid van moeder of baby.

op_reis-onderweg2.jpg
Bij reisziekte

Velen onder ons hebben last van duizeligheid, overdadige transpiratie, misselijkheid, bedwelming, enz. in de auto, op de boot, in de trein of op het vliegtuig. Kortom, geconfronteerd worden met wat algemeen als reisziekte bekend staat. Tijdens deze verplaatsingen is het evenwichtsorgaan dat zich in ons binnenoor bevindt, net naast de zone die de maag tot reactie aanspoort, verstoord. Onze ogen observeren veel beweging om ons heen zonder dat we er ons lichaam specifiek fysiek voor bewegen.

Dit is overigens de reden waarom we geen last van maagproblemen hebben als we ons te voet of met de fiets verplaatsen, of zelf het stuur nemen! Ook hier is gemberwortel de natuurlijke oplossing voor deze spijsverteringsproblemen. Gedaan met reisziekte, zowel voor jong en oud.

na_een_zware_maaltijd2.jpg
Bij te overvloedige maaltijden

Wanneer we teveel eten, geven de twee neurotransmitters (serotonine en dopamine) onze hersenen het signaal dat er ingegrepen moet worden: deze overdaad aan suikers en vetten stop zetten!

Het braakcentrum in onze hersenen wordt dan geactiveerd: het stuurt een boodschap in de vorm van een gevoel van opgeblazenheid, misselijkheid en verschillende en gevarieerde spijsverteringsstoornissen. Gemberwortel is dan een hulp om ons snel te verlossen van de neiging tot braken en van de steen die op je maag ligt.

Het beste van gember kiezen

Last van de spijsvertering, zin om te braken of misselijkheid kunnen op elk moment voorkomen. Het is dus onontbeerlijk om snel een product op basis van gember bij de hand te hebben met een galenisch bestanddeel dat een makkelijke inname met of zonder water mogelijk maakt. Hoe vinden we onze weg tussen de verschillende middelen op basis van gember die in de apotheek te vinden zijn? Belangrijk is om de voorkeur te geven aan een gestandaardiseerd gemberextract, met een hoge concentratie aan gingerolen.


ad_EMISTYL30-30-RIGHT-NL.png

Emistyl®30 uit de Therabel Laboratoria : het beste van gember voor het welzijn van uw maag in alle omstandigheden 

Emistyl®30 is zonder voorschrift in de apotheek verkrijgbaar in een doos van 30 capsules. Elke kleine zachte capsule bevat een heel hoge concentratie aan gingerolen die uit de gemberwortel worden geëxtraheerd. Dit unieke, natuurlijke middel heeft een snelle werking, zonder enige ongewenste bijwerkingen. Emistyl ® 30 kan gebruikt worden in het geval van overvloedige maaltijden, bij spijsverteringsproblemen door reisziekte of in het geval van zwangerschap. 

Vandaag zijn reeds 94% van de personen die last hebben van spijsverteringsproblemen of een zware maag, tevreden met Emistyl®30.

Een bijzonder hoge concentratie gingerole maakt het hele verschil !  

Emistyl®30 is 20 à 27 malen meer geconcentreerd dan traditioneel gemberpoeder. Eigenlijk gaat het hier om een gestandaardiseerd gemberextract met een hoge concentratie dat 40% gingerolen bevat. Dit betekent dat u de waarborg heeft dat elke capsule een stabiele dosis van actieve bestanddelen bevat, precies wat u nodig heeft voor een optimale werkzaamheid. 

Er zijn geen ongewenste bijwerkingen gekend bij Emistyl®30. Kinderen vanaf 6 jaar oud, volwassenen en zelfs zwangere vrouwen kunnen het zonder enig risico nemen. 

Emistyl®30 is makkelijk in te nemen. Aangezien de capsules heel klein zijn, zijn ze gemakkelijk in te nemen met of zonder water. Dit kan of men nu op verplaatsing is, aan tafel zit na een rijkelijke maaltijd of een zwangere vrouw is. 

Wanneer en hoe Emistyl ® 30 gebruiken ? 

  • Volwassenen en adolescenten vanaf 12 jaar oud : max. 3 capsules per dag
  • Zwangere vrouwen : max. 2 capsules per dag
  • Kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud : max. 1 capsule per dag  

Het is een natuurlijk, efficiënt en veilig middel voor spijsverteringsproblemen, zonder bijwerkingen.  


bron: ingezonden mededeling: Therabel