Blaasontsteking: Hoe geraak je er op een efficiënte manier van af?

Laatst bijgewerkt: juni 2020

Blaasontsteking

nieuws Zeker 50% van de vrouwen krijgt er op zijn minst 1 keer mee te maken in haar leven: een blaasontsteking. En hoe vervelend kan dat niet zijn?! 

Verlichting van de symptomen :

18_unicran_zittend.jpg
Pijn bij het plassen, die constante drang of een branderig gevoel bij het plassen, kortom symptomen die we kunnen missen als kiespijn. Een behandeling is in de meeste gevallen gericht op het verlichten van de symptomen. Meer weten over de symptomen?

Behandeling met antibiotica is niet meteen noodzakelijk.

ad_URICRAN-250_2.jpg
Is de blaasontsteking dan op natuurlijke wijze te behandelen?  Antibiotica genezen en redden levens, maar moeten spaarzaam worden gebruikt, om resistentie te vermijden. Zoniet verliezen ze hun doeltreffendheid. Het is bekend dat er nu reeds een hoge resistentie is tegen sommige antibiotica.

Een effectieve behandeling voor 9 van de 10 gevallen *

ad_8280-Uricran-Forte30-RIGHT.png

*Garcia-Larrosa A & Alexe O. Clin Microbiol 2016; 5: 1.

Uri-Cran® Forte biedt een natuurlijke en efficiënte oplossing zonder antibiotica, maar sluit niet uit dat antibiotica gebruikt kunnen worden wanneer nodig. (Het is belangrijk een arts te raad te plegen als er geen verbetering optreedt na 48 uur).
Meer informatie over de behandeling met Uri-Cran® Forte

18_unicran_banner.png

Tips voor een dagelijkse preventie

Drink voldoende
Verdeel je vochtopname over heel de dag. Als de blaas goed gespoeld wordt, hebben de bacteriën geen kans om zich te nestelen!
Respecteer de hygiëne-regels
  • Vermijd het brengen van bacteriën uit het spijsverteringskanaal naar de urinewegen: veeg jezelf na toiletbezoek steeds van voren naar achteren. Dit voorkomt dat darmbacteriën naar de plasbuis migreren.
  • Gebruik producten met een neutrale pH-waarde voor uw persoonlijke hygiëne of beter: enkel water. Dit voorkomt het ontregelen van uw vaginale ecosysteem dat perfect is ontworpen om zichzelf te zuiveren.
Goed plassen
  • Probeer de blaas altijd zo volledig mogelijk te ledigen.
  • Urineer na geslachtsgemeenschap en voor het slapengaan.
  • Houd de plasdrang niet tegen

Advertisement


bron: ingezonden mededeling: PG HEALTH Belgium