ad

Homemade choco

Laatst bijgewerkt: juni 2020
530570_134_lekkerlangleven_181119_16026.jpg

recepten

Wat is er lekkerder als ontbijt dan een boterhammetje met choco?
Dit is een gezonde smeerpasta met een stevige chocoladekick. 
Bewaar hem wel in je koelkast, zo blijft hij zeker twee weken heerlijk.

15-25 minuten

Ingrediënten
200 g hazelnoten
2 el poedersuiker
200 g kikkererwten in blik
2 el tahin
4 el puur cacaopoeder
100 g pure chocolade
200 ml water

Bereiding
  • Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  • Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze 8 minuten in de oven of tot ze goudbruin zien.
  • Spoel de kikkererwten uit blik goed af onder stromend water.
    Je kunt ook losse droge kikkererwten kopen, maar dan moet je ze wel minstens 8 uur laten weken. Plaats in dit geval de droge kikkererwten in een kom met water. Het water moet zo’n 9 cm hoger staan dan de erwten. Als het water tijdens het weken echt te laag komt te staan doordat de kikkererwten het vocht in zich opnemen (sommige kikkererwten zwellen zelfs op tot twee keer de oorspronkelijke grootte), vul het volume dan wat aan. Laat zeker 8 uur weken. Spoel de erwten nadien ook even onder stromend water.
  • Neem de hazelnoten uit de oven en schep ze in de blender. De noten zijn heel erg warm, dus let op dat je je niet verbrandt.
  • Voeg de poedersuiker toe en mix 5 minuten, tot echt elke noot is fijngemalen.
  • Schep vervolgens de kikkererwten, tahin en het cacaopoeder bij in de blender. Verhoog gradueel de snelheid van je blender zodat alles goed gemengd wordt.
  • Voeg nu ook het water toe en mix het geheel tot een smeuïge pasta. Schraap de hazelnootpasta hiervoor af en toe van de randen, zo krijg je het gladste resultaat.
  • En dan nu onze smaakmaker: de chocolade! Deze smelt je het best au bain-marie opdat hij niet verbrandt of gaat klonteren.
  • Giet de gesmolten chocolade bij de gemixte hazelnootpasta en meng alles goed door elkaar. Je kunt eventueel de blender nog eens laten draaien, voor een mooi egaal resultaat.
  • Schep de pasta in een glazen pot en laat hem volledig afkoelen in de ijskast. 

Een recept uit het boek 'Lekker Lang Leven' van Michaël Sels
Uitgegeven bij Van Halewyck


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub